تفاهمنامه ارائه خدمات الکترونیک و اطلاعات حمل و نقل بین المللی میان شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران و یک شرکت دانش بنیان در دومین روز نمایشگاه بین المللی صنعت حمل و نقل ریلی به امضا رسید.
این تفاهم نامه به امضای آقایان نوراله بیرانوند معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل راه آهن و اقدم مدیرعامل شرکت دنیای فناوری ورسک رسید.
سعید محمدزاده مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در این مراسم و در مصاحبه با خبرنگاران، با اشاره به توسعه خطوط ریلی در ایران در سالهای گذشته و علاقه مندی بسیاری از بازرگانان و تجار برای بهره مندی از امکانات ترانزیت ریلی در ایران گفت: یکی از نقاطی که برای بازرگانان و صاحبان بار، موجب نگرانی است بی خبر بودن از وضعیت بار و محموله خود است و به همین دلیل امروز با انعقاد این تفاهمنامه تلاش کردیم تا با همکاری این شرکت دانش بنیان ، از وضعیت کالا و محموله های باری به صاحبان بار، اطلاعات لحظه ای و بر خط ارائه کنیم.
وی با اشاره به تلاش جمهوری اسلامی ایران برای توسعه خطوط ریلی و ایجاد کریدورهای متعدد در مسیرهای شمال - جنوب و شرق - غرب افزود: ایران با واقع شدن در منطقه ای مهم و راهبردی گزینه ای مناسب برای ترانزیت بار و کالا در دو سوی جهان است.
محمدزاده در خصوص آخرین وضعیت کریدور ریلی شمال - جنوب نیز گفت: هم اکنون کریدور بخش شرق دریای خزر تکمیل شده است و در غرب دریای خزر نیز، تا پایان امسال مسیرریلی به رشت خواهد رسید و مسیر رشت تا آستارا نیز با همت مسئولان حداکثر تا چهار سال آینده به بهره برداری می رسد.
وی افزود: جمهوری آذربایجان نیز تاکنون تعهد 500 میلیون دلاری خود را برای تکمیل کریدور ریلی غرب خزر اجرا کرده و ایران نیز بخشی از تعهدات ارزی خود را تکمیل کرده و امیدواریم بزودی این کریدور تکمیل شده و به بهره برداری برسد.
حمایت راه آهن از تولیدات داخلی
همچنین قائم مقام شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در حاشیه این مراسم گفت: شرکت راه آهن یکی از شرکتهای پیشرو در حمایت ار تولیدات و صنایع داخلی ایران بوده و این امر همچنان در راس اولویت های ما قرار دارد.
حسین عاشوری در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما افزود: امروز در دومین روز ششمین نمایشگاه بین المللی صنعت حمل و نقل ریلی، دو قرارداد با بخش خصوصی منعقد کردیم که هر دو نماد حمایت از بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان است.
وی افزود: در قرارداد اول، برای تحویل یکصد واگن باری لبه بلند که ویژه حمل کالاهای معدنی است با واگن سازی پارس قراردادی منعقد شد.
عاشوری افزود: این قرارداد بخش اول قرارداد تحویل هزار واگن لبه بلند است که با واگن سازی پارس به عنوان بزرگترین واگن سازی منطقه غرب آسیا منعقد کردیم و این شرکت متعهد شد فاز اول قرارداد به ظرفیت 100 واگن را ظرف مدت چهار ماه تحویل شرکت بهره بردار دهد.
قائم مقام راه آهن افزود: دومین قراردادی که امروز با یک شرکت دانش بنیان ایرانی منعقد شد، راه اندازی سامانه ردیابی واگن های خارجی در خاک ایران است که به صاحبان کالای ترانزیتی این امکان را می دهد که به کمک استارت آپ خاصی، متوجه شوند که کالایشان در هر لحظه در چه موقعیتی است.
وی افزود: یکی دیگر از امکانات این استارت آپ این است که نرخ تعرفه های بار را به مشتریان خارجی اعلام خواهد کرد که این امر نیز، کاری جدید و منحصر به فرد در سطح راه آهن است.