مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: ۲۵ درصد مصرف برق شهر تهران یعنی ۱۲۰۰ مگاوات مربوط به ادارات دولتی و وزارتخانهها است که ۶۰ درصد آن صرف وسایل سرمایشی میشود.
وی گفت: 50 گروه دو نفره از شرکت توزیع برق تهران بزرگ به مدت دو ماه به ادارات دولتی در دو نوبت صبح و بعداز ظهر برای مشاوره مدیریت مصرف و نظارت بر مصوبه هیئت دولت مبنی بر کاهش مصرف برق اعزام می شوند.
صبوری افزود: براساس مصوبه هیئت دولت تکالیفی برای ادارات دولتی برای کاهش مصرف برق در پیک تابستان تعیین شده که تعدادی از استان های گرمسیر موظف به تغییر ساعت اداری شدند که این موضوع شامل تهران نمی شود.
وی گفت: براساس این مصوبه دستگاههای دولتی موظفند مصرف برق خود را نسبت به زمان مشابه پارسال ده درصد کاهش دهند و مولدهای اضطراری را به مدار بیاورند و بعد از وقت اداری سیستم سرمایشی خود را خاموش کنند و در ساعات اداری نیز دمای محیط را در دمای 25 درجه تنظیم کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ افزود: سیستمی نیز بعنوان سامانه کنترل آنلاین بار لحظه ای تهران در محل دیسپاچینگ برق توزیع تهران مستقر شده است تا بطور لحظه ای میزان مصرف را رصد و کنترل کنیم.
وی گفت: پیش بینی می کنیم مصرف برق در پیک تابستان به 4900 مگاوات برسد اما باید مصرف را در مرز 4500 مگاوات کنترل کنیم ، بر این اساس 350 مگاوات مدیریت مصرف در نظر گرفتیم .
صبوری افزود: 3300 قرارداد با مشترکان دیماندی مانند بیمارستان ها ،صنایع، ادارات ، سازمان ها و شرکت های بزرگ خصوصی منعقد کردیم تا در زمان اوج مصرف برق در تابستان میزان مصارف خود را کنترل و کاهش دهند.
وی گفت: سازمان های دولتی که دارای کنتورهای هوشمند هستند نیز اگر مصوبه دولت مبنی بر کاهش مصرف را رعایت نکنند می توانیم میزان مصرف آنها را کنترل و اگر بیش از حد مجاز مصرف کنند برق این مشترکان را قطع کنیم.
مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ افزود: تمام ظرفیت تولید ، توزیع و انتقال کشور در تابستان در خدمت شبکه برق کشور قرار دارد گرچه ظرفیت تولید نیروگاههای برق آبی 50 درصد کاهش یافته اما سایر نیروگاهها با تمام ظرفیت در مدار است.
صبوری به رشد سالانه 5 درصدی مصرف برق در تهران اشاره کرد و گفت: با مدیریت مصرف، نیروگاههای مجازی ایجاد می کنیم تا کمبود تولید جبران شود.
خاموشی خط قرمز ماست
مدیر عامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ گفت: اگر مردم به ما کمک کنند و 10 درصد مصرف را کاهش دهند خاموشی نخواهیم داشت چون خاموشی خط قرمز ماست.
در ادامه نشست حسین صبوری در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در دو ماه تیر و مرداد به خصوص در زمان پیک روز (ساعت 12 تا 16) اگر مشترکان مدیریت مصرف را رعایت کنند و از تجهیزاتی پرمصرف مانند ماشین ظرفشویی، لباسشویی و اتو استفاده نکنند تابستان را بدون مشکل سپری خواهیم کرد.
وی از مشترکان خواست در ساعت های اوج مصرف روز (ساعت 12 تا 16) و اوج مصرف شب (ساعت 19 تا 23) از وسایل برقی پرمصرف استفاده نکنند و دمای کولر را در دمای 25 درجه تنظیم کنند تا بدون کوچکترین محدودیتی بتوانیم خدمت رسانی کنیم.
صبوری گفت: از ابتدای امسال 6 درصد مصرف برق نسبت به زمان مشابه پارسال کمتر شده است که این به دلیل کاهش دما و بارش های پراکنده بود.
وی افزود: در شهر تهران 80 درصد مشترکان کمتر از 50 هزار تومان در هر دوره قرائت کنتور پرداخت می کنند یعنی ماهی 25 هزار تومان و عملا هر روز کمتر از هزار تومان هزینه برق به ازای همه آسایش خود پرداخت می کنند اما برای دریافت این رقم هم با مشکل مواجه هستیم.
مدیر عامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ با اشاره به اینکه اگر همین میزان بهای برق را نتوانیم از مشترکان وصول کنیم به تعهدات خود نیز در قبال مشترکان نمی توانیم عمل کنیم، گفت: در شهر تهران 400 میلیارد تومان از مشترکان طلب داریم و حدود 200 میلیارد تومان نیز به نیروگاه ها و پیمانکاران بدهکاریم.
صبوری افزود: تابستان امسال به خاطر خشکسالی تولید نیروگاه های برق آبی 50 درصد کاهش یافته که برای جبران آن اقداماتی مانند پایش شبکه برق تهران و نوسازی و بهینه سازی شبکه همچنین آمادگی 200 گروه عملیاتی به صورت شبانه روزی در شهر تهران برای مواقع اضطراری در دستورکار قرار دادیم.
وی گفت: مدیریت مصرف برای جلوگیری از خاموشی ها کار مهمی بود که دولت اقداماتی در این زمینه انجام داد و مردم نیز باید آن را دنبال کنند.
صبوری افزود: اوج مصرف برق در تابستان پارسال 4 هزار و 700 مگاوات بود که پیش بینی می شود این رقم امسال به 4 هزار و 900 مگاوات برسد اما ظرفیت تامین برق بیش از 4 هزار و 500 مگاوات نیست بنابراین 350 مگاوات مدیریت مصرف با انعقاد قرارداد با سازمان ها، ادارات، صنایع کشاورزی به دست می آید و به همه مشترکان دی ماندی تکلیف شده تا از مولدهای اضطراری در زمان اوج مصرف استفاده کنند تا 10 درصد صرفه جویی محقق شود البته اطلاع رسانی به شیوه های مختلف در سطح شهر و از طریق قبوض نیز برای آگاهی مشترکان انجام شده است.
وی به مصوبه هیئت دولت در زمینه صرفه جویی 10 درصدی سازمان ها و ادارات دولتی در تابستان امسال اشاره کرد و گفت: بر این اساس سازمان های دولتی و ادارات باید سیستم های سرمایشی خود را در زمان پایان وقت اداری خاموش کنند و در زمان ساعت اداری درجه دمای وسایل سرمایشی را در دمای 25 درجه تنظیم و از نور طبیعی استفاده کنند که برای تحقق این مصوبه دولت 50 گروه ارزیابی و پایش مدیریت مصرف انرژی از طریق شرکت توزیع برق تهران بزرگ برای مشاوره مدیریت مصرف و نظارت بر کنترل مصرف به شرکت ها و سازمان ها همچنین بیمارستان ها اعزام می شوند.
مدیر عامل شرکت توزیع برق تهران بزرگ افزود: در تهران 22 منطقه برق داریم که باتوجه به جمعیت و تعداد مشترکان سقف مصرف هر منطقه مشخص است و سیستم برق به گونه ای تنظیم شده که سیستم حفاظتی دارند و اگر مصرف بیش از سقف معین باشد به طور اتوماتیک در شرایط لازم برق منطقه قطع خواهد شد تا دچار خاموشی گسترده نشویم و آسیبی به سیستم شبکه برق وارد نشود.
صبوری در پاسخ به این سوال که اگر مصرف برق بیش از 4 هزار و 500 مگاوات باشد دچار خاموشی می شویم، گفت: با مصرف بیش از این رقم مشکل داریم.