دبیر علمی هجدهمین همایش آسیایی و نهمین همایش ملی داروسازی بالینی از حضور ۴۰ میهمان خارجی در این همایش خبر داد.
دکتر فرشاد هاشمیان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: این میهمانان از ۱۴ کشور خارجی در همایش حضور یافتند.
وی افزود: تبادلات علمی و دستیابی به آخرین اطلاعات روز در زمینه داروسازی و همچنین تعاملات فکری و پژوهشی بین دانشجویان و پژوهشگران کشور با محققان دیگر کشورها از دستاوردهای برگزاری این همایش است.
دکتر هاشمیان گفت: برقراری دیپلماسی علمی و همچنین خنثی سازی تبلیغات علیه تواناییهای کشور نیز از دیگر دستاوردهای برگزاری همایشهای بین المللی در کشور است.
دبیر علمی هجدهمین همایش آسیایی و نهمین همایش ملی داروسازی بالینی گفت: این همایش به صورت رسمی در سه روز برگزار میشود، اما یک روز پیش از آن نشست هیات مدیره همایش داروسازی بالینی آسیا برگزار شد و شرکت کنندگان در این همایش، روز بعد از همایش به ویزیتهای بیمارستانی و همچنین بازدید از صنایع دارویی میپردازند.
هاشمیان افزود: هزار و ۸۰۰ نفر، از برنامههای این همایش که در ۷ گروه همزمان برگزار میشود، استفاده میکنند.
وی گفت: ۳۷ کارگاه و نشست تخصصی علمی در سه روز همایش برگزار میشود.
دبیر علمی هجدهمین همایش آسیایی و نهمین همایش ملی داروسازی با اشاره به برگزاری نمایشگاه صنایع دارویی در حاشیه این همایش افزود: آشنایی محققان و داروسازان داخلی و بین المللی با تواناییهای صنایع دارویی کشور از اهداف برگزاری این نمایشگاه جانبی است.
هاشمیان گفت: آشنایی میهمانان خارجی که بیشتر از افراد موثر در زمینه داروسازی کشورشان هستند با تواناییهای صنایع دارویی کشور، زمینه صادرات دارویی ایران را نیز فراهم میآورد.
وی افزود: از نظر تعداد بیش از ۹۰ درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید میشود، اما از نظر تراز مالی این رقم کمتر است، زیرا داروهای وارداتی با فناوری پیشرفته تولید شده اند و گرانقیمت هستند.
هاشمیان گفت: باید تلاش کنیم تراز واردات و صادرات دارو در کشور به صفر برسد و حتی به نفع صادرات داروی ایران مثبت شود.
وی افزود: هرچند صادرات داروی کشور چند صد میلیون دلار تخمین زده میشود، اما واردات دارو نیز چند میلیارد دلار است که نشانگر از تراز منفی در زمینه صادرات و واردات داروست.
این متخصص داروسازی بالینی با بیان اینکه براساس تحقیقات دانشمندان، دارونماها که هیچ اثر دارویی ندارند نیز در درمان بیماران تاثیر دارند، تاکید کرد: اعتماد به صنایع دارویی و تولیدات دارویی کشور موجب ارتقای کیفیت درمان در بیماران میشود.
هاشمیان گفت: به عنوان یک متخصص داروسازی کیفیت داروهای ایرانی را تایید میکنم هرچند همانند همه حیطههای علمی در سراسر جهان امکان بروز خطاهایی نیز وجود دارد.
دبیر علمی هجدهمین همایش آسیایی و نهمین همایش ملی داروسازی افزود: اگر قرار بود تمام تولیدات کنونی دارو در کشور از دیگر کشورها وارد شود تا چهار برابر هزینههای دارویی کنونی اعتبار نیاز بود و در صورت ایجاد موانع در تخصیص این اعتبارات به درمان کشور آسیب میرسید.
وی با بیان اینکه باید با حمایت از تولیدات دارویی داخلی موجب پیشرفت صنایع دارویی کشورمان شویم، گفت: در صورت بی اعتمادی به داروهای داخلی تولیدات کشور کاهش خواهد یافت.