نایب رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهاد مطرح شده جمعی از فعالان سیاسی با مشرب های فکری مختلف برای مذاکره با امریکا، دیدگاه اصلاح طلبان نیست.
محمدرضا تابش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود: در شرایطی که هنوز پشت پرده های توافق کره شمالی و امریکا تبیین نشده است و در جامعه ما این توافق حمل بر ضعف کره شمالی تلقی می شود، مردم ما که کشورشان را قدرتمند و مؤثر در امنیت منطقه و بین الملل می دانند پیشنهاد مذاکره را هم قابل قبول نمی دانند و ضعف تلقی می کنند.
وی گفت: بدعهدی امریکایی ها درقبال برجام، دیدگاه ملت ایران و سیاستمداران ما را درباره آنها بدبینانه کرده است و در این شرایط مذاکره چندان به مصلحت نیست.
تابش با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی پیشنهاد مذاکره یک نوع وادادگی و ضعف تلقی می شود، افزود: من هم موافق پیشنهاد آنها نیستم اما به صورت کلی مذاکره در موضوعات مشخص و برای برون رفت از تنگناها و آن هم به شکل برابر و بدون پیش شرط ایرادی ندارد، اگرچه سیاست های کلی کلان را مقام معظم رهبری تعیین می کنند که آن هم بر اساس اصول عزت، حکمت و مصلحت است.
وی خاطرنشان کرد: ما پیش از این چند مرتبه درباره سرنگونی طالبان، القاعده و صدام و بعد از آن برجام با امریکایی ها مذاکره کردیم و نتیجه هم گرفتیم و اینکه اصل مذاکره به عنوان یک تابو در نظر گرفته شود هم نشانه ضعف و استیصال تعریف می شود چون ما ملتی قوی هستیم و دیپلمات های بسیار قوی داریم که توانستند به عنوان نمونه برجام را رقم بزنند.
نایب رئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: نقد و اظهار نظر درباره مذاکره ایرادی ندارد و نباید آن را منکوب کنیم، بگذاریم فعالان سیاسی و مردم طبق اصول قانون اساسی نظرهای خود را بیان کنند هر چند با اصل پیشنهاد در این شرایط موافق نیستم.
تابش راه حل اصلی مشکلات را رفع موانع فعالیت های اقتصادی و همچنین تحرک جدی تشکیلات اداری دانست و افزود: خوشبختانه از نظر منابع ارزی مشکلی نداریم به عنوان نمونه درآمدهای عایدی نفتی و صادرات غیرنفتی ما یکصد میلیارد دلار و مصارف ما حداکثر 80 میلیارد دلار است این یعنی 20 میلیارد دلار اضافه بر آن داریم.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی از مردم گرایش به خروج سرمایه و تبدیل آن به سرمایه های سهل الوصول دارند که این در اقتصاد مشکلاتی ایجاد می کند که البته مسئولان باید با کمک مردم آن را حل کنند.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید: پیشنهاد مذاکره با امریکا در این شرایط، بی غیرتی است
عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی گفت: کسانی که پیشنهاد و تقاضای مذاکره ایران و امریکا را مطرح کرده اند، از کمترین عِرق ایرانی برخوردار بودند و یا در غفلت مطلق به سر می برند، چرا که واضح است امریکایی ها از هیچ کوششی برای دشمنی با ملت ایران با همه امکانات و تصمیم جامع ما دریغ نکرده اند.
وکیلی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود: مذاکره مستقیم با امریکایی ها جز بازی در میدان آنها و تأمین منافع صهیونیست ها نیست.
وی گفت: اکنون رگ غیرت ملت ایران در برابر دشمن صهیونیستی و امریکایی برآمده است و دشمنی آنها ادامه دارد، در این پیشنهادها نوعی بی غیرتی وجود دارد و نداشتن تعلق سرزمینی و ملی در آن مشهود و به نوعی پاسخ مثبت به آرزوهای ترامپ است.
عضو هیأت رئیسه فراکسیون امید مجلس تأکید کرد: اگر پیشنهاد مذاکره را بپذیریم، در زمین دشمن بازی کرده ایم و آیندگان هم ما را نخواهند بخشید، به ویژه اینکه ملت ما این همه در برابر دشمن مقاومت کرده است عده ای یکباره پیشنهاد مذاکره در شرایط بدعهدی امریکایی ها مطرح می کنند.
وکیلی گفت: باید مشکلاتمان را خودمان حل کنیم، باید سیاست ها در حوزه منافع اقتصادی و منافع ملی منسجم، منظم و واحد باشد و مردم هم در مصرف سرانه صرفه جویی کنند به ویژه اینکه در منابع آبی و همچنین تهدیدهای خارجی در تنگناهایی هستیم که باعث می شود قدرت ابتکار عمل گذشته را نداشته باشیم، از سوی دیگر عرق ملی و نگاه ایرانی ما می گوید به تولید ملی تعلق خاطر داشته باشیم.
پزشکیان: راه اندازی جنگ تمام عیار اقتصادی امریکا علیه ایران
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت امریکا با قلدری و غیرمنطقی با ایران سخن می گوید گفت: در شرایط کنونی امریکا یک جنگ تمام عیار اقتصادی علیه ایران به راه انداخته است.
مسعود پزشکیان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما، در پاسخ به این سوال که آیا پیشنهاد مذاکره با امریکایی ها ازطرف برخی افراد، کمک به کشور است یا کمک به طرح های امریکایی، افزود: پس از یک دوره گفتگو میان ایران و طرف های مقابل، درنهایت امریکا با بدعهدی های مکرر از برجام خارج شد.
وی با بیان اینکه در بسیاری از مسائل، سیاست های کلی نظام را مقام معظم رهبری تعیین می کنند افزود: آنچه شکل می گیرد باید ما نیز در آن مسیر قرار بگیریم و آنچه الآن مهم است اینکه با قدرت مسئولان و پشتوانه مردم در برابر زورگویی های امریکا خواهیم ایستاد.
پزشکیان ادامه داد: خروج امریکا نشاندهنده پایبندی نبودن این کشور به اصول است و آنها جز حذف نظام جمهوری اسلامی ایران به چیزی فکر نمی کنند و در این برهه زمانی باید با وحدت داخلی و کنار گذاشتن اختلافات سیاسی در مقابل زورگویی های امریکا بایستیم.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار داشت: انتقادها و اختلاف سلایق را نباید از پشت تربیون ها مطرح کرد تا دشمنان ما از آن سوءاستفاده نکنند باید اختلاف سلیقه ها را کنار گذاشت تا به گره کور تبدیل نشود.
وی در پاسخ به این سوال که راه حل مشکلات اقتصادی چیست، تصریح کرد: باید از نظرهای کارشناسان و صاحبنظران این بخش به شکل علمی و تخصصی بهره بگیریم و به پیشنهادهای آنان توجه کنیم.
پزشکیان همچنین به گرانی های غیرواقعی در روزهای اخیر اشاره کرد و افزود: در برابر فشارهای دوباره امریکا باید خودمان را آماده کنیم و نگذاریم مردم در نیازهای اولیه خود با مشکل رو به رو شوند.
نماینده مردم تبریز در مجلس تأکید کرد: باید با مفاسد اقتصادی برخورد شود و با افرادی که در بازار روزهای اخیر سرمایه کلان از افزایش قیمت خودرو، ارز، مسکن و سکه به دست آورده اند در حاکمیت تصمیم قاطع گرفته شود و به آنان بی اعتنا نباشیم.