به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کُردستـــان، این مطلب را معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که در سالن شهدای دولت استانداری تشکیل شد، عنوان کرد.
سعید نمکی در ادامه گفت: فرهنگ جزئی از زندگانی مردمان هر سرزمینی است که از قرنها پیش شکل گرفته است.
وی بزرگترین پشتوانه و ظرفیت توسعه کُردستان را فرهنگ عمیق آن دانست و افزود: از دیگر نقاط قوت این استان وجود انسانهای توسعه گرا است.
نمکی ادامه داد: افرادی که علیرغم داشتن مدارک دانشگاهی حتی مقطع دکتری، به دلیل نبود بازار کار مناسب اقدام به کولبری میکنند، انسانهای شریف توسعه یافته هستند که در هر منطقهای نظیر آنها وجود ندارد.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور با اشاره به اینکه همدلی مابین نیروهای نظامی و انتظامی استان کُردستان بی نظیر است، گفت: ۱۷۰۰ کیلومتر مرز مشترک شمال غرب ایران با کشور عراق است که در دولت تدبیر و امید، ردیفهای اعتباری به مرزها اختصاص پیدا کرد.
نمکی اظهار داشت: معتقدیم امنیت پایدار در مناطق مرزی بجز از طریق مرزنشینان ما ایجاد نمیشود و اگر صدای خنده مرزنشینان را نشنویم بی شک صدای پوتین سربازان را خواهیم شنید.
وی با اشاره به اینکه توسعه کشاورزی و استفاده صحیح از آبهای مرزی به طور جد دنبال میشود، گفت: در بخش سلامت هم باید به سلامت مردان به عنوان برنامه ملی نگاه شود.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه آموزش و پرورش عرصه مهم ملی است، بیان کرد: آموزش و پرورش در کشور ما مشکل عمده و اساسی دارد و هنوز جامعه محور نشده و دانش آموزان اجتماع محور تربیت نمیشوند.
نمکی بر احداث مجتمعهای آموزشی در روستاها تأکید کرد و افزود: بجای احداث مدارسی که جمعیت کمی دانش آموز در آن تحصیل میکنند، مجتمعهای آموزشی با کمک بخش خصوصی ایجاد شود و کُردستان به عنوان پایلوت در کشور اقدام به اجرای این کار کند.
وی به بخش محیط زیست استان هم اشاره کرد و اظهارداشت: استان کُردستان از نظر آلایندههای زیست محیطی به غیر از ریزگردها، در وضعیت مطلوبی قرار دارد و این پتانسیل خوبی برای توسعه مسائل تنوع زیستی و اکوتوریسم در این منطقه است.
وی ادامه داد: بخش خصوصی در کُردستان قطعاً قابلیت سرمایه گذاری در حوزه اکوتوریسم را دارد و مسئولان استانی در راستای جذب سرمایه گذار در این حوزه همت کنند.
معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامه و بودجه کشور عنوان کرد: معتقد به افزایش تعداد محیط بان نیستم، بلکه ما باید به سمت هوشمندسازی مناطق حفاظت شده حرکت کنیم.
نمکی بیان کرد: باید یکی از مناطق حفاظت شده استان که قابلیت لازم را دارد به عنوان پایلوت در کشور برای هوشمندسازی انتخاب شود.
در ادامه استاندار کُردستان با اشاره به اینکه معاون امور علمی، فرهنگی و اجتماعی سازمان برنامهریزی و بودجه کشور ۲۳۰ میلیارد تومان در بخشهای مختلف، فرهنگی، ورزشی، سلامت و بخشهای امنیتی که نیاز مبرم استان بود به استان کمک کرد، گفت: سالهاست چندین پروژه نیمهتمام به عنوان مطالبه مردم مانده است که در این سفر اعتباراتی به این پروژهها اختصاص یافت.
بهمن مرادنیا، افزود: استان کُردستان استعدادهای درخشان و جوانهای مستعد و مردمان پرتلاشی دارد، امّا مردم این استان از نابرابریهای توسعهایی همواره رنج میبرند.
وی گفت: قطعاً با لطف پروردگار و نگاهی که در مدیران دولت تدبیر و امید وجود دارد این مشکلات رفع میشود و کوه یأس و ناامیدی از این استان رخت بر میبندد.
وی خاطرنشان کرد: کُردستان به لحاظ ظرفیت نیروی انسانی، خاک، آب و سایر بخشها مستعد است، امّا متأسفانه همواره مورد بیتوجهی و بیمهری قرار گرفته است.
مرادنیا افزود: کُردستان نیاز به نگاه ویژه در زمینه تخصیص آب، راه و سایر بخشها دارد که امیدواریم عنایت خاصی به این استان صورت بگیرد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کُردستان هم در این جلسه گفت: کُردستان در حوزه اقتصادی نیاز به تحرک جدی دارد.
بهرام نصرالهی زاده با اشاره به اینکه آمار بالای بیکاری و پایین بودن سرانه نسبت به میانگین کشوری زیبنده استان نیست، گفت: اگر چه استان کُردستان نواقص و کاستیهای زیادی دارد، ولی این کاستیها در حوزه زیرساختها بیشتر است.
وی افزود: در سالهای اخیر از محل منابع دولتی، اقدامات خوبی در راستای ایجاد زیرساختها در سطح استان انجام شده، امّا نیاز به کارهای بیشتری داریم.
به گفته وی با وجود تمام این اقدامات در برخی حوزهها رتبههای آخر را در بین استانهای کشور در حوزه زیرساختها داریم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کُردستان با اشاره به اینکه سال گذشته سال پرباری به لحاظ ایجاد اشتغال در کشور و استان بود، گفت: پارسال در کشور به لحاظ بیکاری ۳ دهم درصد کاهش داشت، ولی در استان این میزان ۱.۵ درصد کاهش داشته است.