نخستین دفتر مستقل برنج ایران در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در شهرستان آمل راه اندازی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رییس انجمن برنج مازندران هدف اصلی این دفتر را ارتباط گیری با محققان دانشگاهی، کارشناسان و کشاورزان خبره در تولید برنج در راستای پایداری در تولید و راهکارهای مناسب برای کاهش موارد مربوط به تولید این محصول بیان کرد.
اسفندیارقاسم زاده افزود: تولید برنج به عنوان دومین محصول اساسی کشور وتولید غالب درمازندران محسوب می شود و به همین خاطر این انجمن تلاش خواهد کرد تا درکنار محققان و مروجان بخش تولید این محصول، مطالبات این قشر در چارچوب های قانونی بررسی وپیگیری کند.
رییس انجمن برنج ایران هم در این آیین گفت : از سال 79 تاکنون در 16 استان برنج خیز کشور این انجمن راه اندازی شده است.
جمیل علیزاده شایق افزود: مازندران با توجه به سیاستهایی که در تولید بیش از 40 درصدی برنج کشور دارد، بار استانهای دیگر را نیز به دوش می کشد.
وی ادامه داد : معاونت توسعه برنج کشور در آمل وسازمان جهادکشاورزی مازندران ومدیران استانی که عضو انجمن برنج هستند، به عنوان قدرت اصلی واجرایی انجمن محسوب می شوند که می توانند در سیاستگذاری ها اعمال نفوذ کنند.
در این نشست همچنین برخی کارشناسان درخصوص چالش های پیش روی تولید برنج وپس تولید بیان کردند.
مهمترین مطالب بیان شده کارشناسان حوزه برنج دراین نشست، معرفی رقم های جدید متناسب با شرایط منطقه وکیفیت در تولید وعملکرد سطح زیرکشت وعرضه ماشین آلات مطابق با کشت بومی منطقه بوده است.
مازندران با حدود 220هزار هکتار شالیزار وتولید سالانه حدود یک میلیون تن برنج سفید، نخستین تولید کننده این محصول درکشور است.
در آیین افتتاح این دفتر حسینی رییس موسسه تحقیقات برنج کشور، علیزاده شایق رییس انجمن برنج ایران و برخی مدیران سازمان جهادکشاورزی و معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور حضور داشتند.