رئيس موسسه تحقیقات برنج کشور، از معرفی دو رقم جدید برنج در استانهای گیلان ومازندران خبر داد.
وی افزود: هر دو رقم از نظر کیفیت در پخت وعملکرد تولید نسبت به رقم های معرفی شده دارای برتری است.
رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به اینکه رقم رشت با تولید عملکرد حدود 6 تن در هر هکتار دارای عطر وطعم قابل قبولی است، گفت: عملکرد رقم " تی سا " نیز هفت و نیم تن در هر هکتار پیش بینی تولید شده است.
حسینی، طول دوره رشت بذر تا برداشت این محصول را حدود 125 روز همانند دیگر ارقام قبلی اعلام کرد وافزود: مقاوم بودن در برابر آفات برنج و ورس وخوابیدگی در دوران پیش از برداشت را از دیگر قابلیت های برجسته دو رقم جدید برنج " رشت وتی سا " بیان کرد.
معرفی بیش از 50 رقم برنج
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور در ادامه گفت : از دهه 40 تاکنون بیش از 50 رقم برنج متناسب با استانهای برنج خیز کشور و شرایط همان زمان معرفی شده است.
حسینی با بیان اینکه معرفی یک رقم جدید برنج دارای یک پروسه زمان بر وطولانی است , گفت: در سال های اخیر با استفاده از تکنولوژی های جدید وغربال هایی که در مراحل تحقیقاتی انجام شده، معرفی رقم های جدید برنج کمتر شده است.
وی اضافه کرد : در برنامه کاری موسسه تحقیقات برنج در سال 97 حداقل یک یا دو رقم دیگر برنج که هم کیفیت بالایی در پخت و نیز در برابر خشکسالی مقاومت بیشتری داشته باشد، معرفی خواهد شد.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت : با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر کشور، بیشتر تحقیقات درحال انجام توسط کارشناسان این موسسه برمحوریت آب هست ومعرفی رقم هایی که مقاوم به خشکی با کمترین کاهش محصول در واحد سطح باشد.
برنج تولیدی کشور سالم وبدون فلزات
حسینی در این باره که کیفیت تولید برنج کشور در چه وضعیتی است، گفت: تا حدی که کارشناسان موسسه تحقیقات برنج کشور پایش هایی را در دوره های مختلف انجام دادند، مصرف کود وسم به گونه ای هست که باقیمانده سموم وفلزات دیده نشده است.
وی یاد آورشد: حتی دانه های برنج سفید استحصال شده از شلتوک بدون وجود علایمی است که سلامت افراد را تهدید کند.