وزیر نفت پیش از ترک تهران به مقصد وین به منظور شرکت در اجلاس کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) گفت: مشکل فعلی بازار نفت، عمدتا تنشهای سیاسی است که توسط رئیسجمهوری آمریکا در فضای سیاسی بینالمللی ایجاد شده است؛ نه توازن نداشتن عرضه و تقاضا.
هفتمین همایش بینالمللی اوپک ۳۰ و ۳۱ خرداد با حضور نمایندگان و مسئولان بلند پایه دولتها، شرکتها و محافل علمی عضو در وین اتریش برگزار میشود.
شعار اصلی سمینار امسال، نفت؛ همکاری برای آیندهای پایدار خواهد بود و انتظار میرود در مجموع ۷۵۰ شرکتکننده در این رویداد حضور یابند. تقدیم جوایز ۲۰۱۸ اوپک برای پژوهش و روزنامهنگاری نیز از جمله رویدادهای این سمینار خواهد بود.
صدوهفتادوچهارمین نشست اوپک اول تیر (۲۲ ژوئن) برگزار خواهد شد و براساس پیشبینی کارشناسان، این نشست به دلیل اظهارات ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و درخواست او از برخی اعضا برای افزایش تولید نفت این سازمان، یکی از پرچالشترین نشستها در سال های اخیر خواهد بود.
اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در نشست ۳۰ نوامبر ۲۰۱۶ (۱۰ آذرماه ۹۵) تصمیم گرفتند تولید خود را به سطح ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز برسانند. این تصمیم که از ژانویه ۲۰۱۷ به اجرا درآمد، در نشستهای بعدی این سازمان تمدید شد.
اعضای اوپک در نشست ۱۷۳ این سازمان، توافق کاهش تولید را تا پایان سال ۲۰۱۸ تمدید کردند تا هدف حذف مازاد عرضه جهانی نفت به طور کامل محقق شود.
کشورهای غیراوپک نیز به ریاست روسیه، اوپک را در توافق کاهش تولید همراهی کردند. سهم این کشورها از کاهش تولید نفت طبق توافق، حدود ۶۰۰ هزار بشکه در روز است.