با تصمیم جدید ارزی دولت، مرگ تدریجی صنعت نساجی آران وبیدگل، قطب تولید فرش ماشینی در کشور آغاز میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز اصفهان؛ مدیرعامل شرکت تعاونی فرش ماشینی شهرستان آران و بیدگل در جمع تعدادی ازصاحبان صنایع شهرستان گفت: با تصمیم جدید ارزی دولت شمارش معکوس برای مرگ تدریجی صنعت نساجی آران وبیدگل آغاز و صنعت فرش ماشینی محکوم به مرگ میشود.
مهدی نوروزپور با اشاره به پیگیری مشکلات ایجادشده و بحران رکود تولید در شرکتهای فرش ماشینی در آران و بیدگل پس از چالش تبدیل ارز گفت: مکاتبات و نامه نگاریهایی متعددی به دفتر صنایع پوشاک و نساجی و انجمن نساجی فرستادیم، ولی نامهها فقط به مراکز و نهادهای دیگر ارجاع داده شد و تدبیر خاصی اندیشیده نشده است.
وی با تأکید بر مشکلات موجود حاصل از تصمیم ارزی دولت بهویژه در واردات و تولید فرش گفت: قبل از تبدیل ارز شرکتهای فرش ماشینی و حتی ریسندهها شیفت کامل کاری بدون یک رینگ تعطیلی فعالیت داشتند ولی اکنون با قطع ورود نخ، همه صنف تولید فرش در کاشان و آران و بیدگل ۵۰ درصد تولیدات خود را کاهش دادند.
نوروزپور افزود: از 83میلیون مترمربع فرش ماشینی که سالانه در کشور تولید می شود سهم آران و بیدگل 45میلیون مترمربع است.
وی همچنین مشکلات خرید نخ از داخل و خارج کشور را یادآور شد و گفت: تعرفه بالای ۱۵ درصدی گمرک، دو درصد کارمزد و هزینه ۹ درصد ارزشافزوده، گرانی مواد اولیه و افزایش قیمت آن بهویژه در داخل در مقایسه با قبل از مسئله تبدیل ارز از چالش های اصلی برای تولید کنندگان فرش ماشینی است.
مدیرعامل شرکت تعاونی فرش ماشینی شهرستان آران و بیدگل اضافه کرد: اختلاف قیمت داخلی نخ، ریشه در بهرهوری و مدیریت پایین شرکتهای ریسندگی و مسیری که دولتیها برای آنها فراهم میکنند، دارد.
نوروزپور گفت: شرکت تعاونی تولیدکنندگان فرش ماشینی شهرستان آران و بیدگل بهعنوان نماینده بیش از ۵۰۰ شرکت تولیدکننده فرش ماشینی و هزاران کارگر شاغل در این شرکتها، درخواست کارشناسی و بازنگری در تعرفه گمرکی واردات نخ آکریلیک و تصحیح تعرفه حداقل برای نخهای ظریف را دارد.