به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از ورشو؛ در نشستی که در کتابخانه دانشگاه ورشو با کمک انجمن تبادلات علمی و فرهنگی ایران و لهستان برگزار شد، کتاب «ایران و لهستان؛ مناسبات فرهنگی و تمدنی» رونمایی شد.
حامد کاظم زاده نویسنده و تنظیم کننده کتاب، در سخنانی در باره تاریخ روابط ایران و لهستان گفت: قدیمیترین سند مربوط به روابط ایران و لهستان نامهای است که در سال هزار و چهارصد و هفتاد و چهار میلادی از طرف اوزون حسن، برای کازیمیر یاگلون پادشاه لهستان فرستاده شد که اکنون در آرشیو ملی لهستان موجود است.
وی افزود: این نخستین باب رسمی آشنایی میان دو ملت و دولت بود و پس از آن بود که علاقه به فراگیری زبان فارسی و شناخت ایران بیشتر شد.
نویسنده کتاب" ایران و لهستان؛ مناسبات فرهنگی و تمدنی " در ادامه گفت: پس از آن حاکمان دو کشور ایران و لهستان توسط نمایندگان سیاسی خود دائما با هم در ارتباط بودند که اوج این روابط در دوره صفویه بود و در میان کشورهای اروپایی، شاید لهستان از نظر تاریخی یکی از نخستین ممالکی بود که در آن «ایرانشناسی» به مفهوم واقعی آغاز و تتبعات و تحقیقات مربوط به فرهنگ و ادب ایران شروع شد؛ به طوری که یکی از نخستین ترجمههای گلستان سعدی به زبانهای اروپایی در قرن هفدهم به لهستانی انجام شد.
همچنین حامد کاظم زاده پژوهشگر ارشد شرق شناسی دانشگاه ورشو با بیان اینکه این کتاب می تواند به شناخت دو سویه از تاریخ مشترک دو کشور کمک شایان توجهی کند گفت: بدون شک اطلاع مورخان لهستانی از تلاشهای علمی پژوهشگران ایرانی در عرصه پژوهشهای تاریخی و نظایر آن به همان میزان اندک است که اطلاع ایرانیان از برخی کارهای تازهنشر یا پژوهشهای تاریخی منتشر شده توسط مورخان لهستانی که در این سالها به زبان لهستانی انجام شده است.
«ایران و لهستان؛ مناسبات فرهنگی و تمدنی» کتابی است مشتمل بر پانزده مقاله علمی از مورخان ایرانی و لهستانی در باب روابط تاریخی ایران و لهستان که توسط انتشارات نگارستان اندیشه با مشارکت موسسه تاریخ دانشگاه ورشو در تهران به دو زبان انگلیسی و فارسی توسط حامد کاظم زاده مدیر پروژه میراث ایرانی در اروپا دانشگاه ورشو و داریوش کووجییچیک رئیس موسسه تاریخ دانشگاه ورشو چاپ شده است.
مقالاتی که در این کتاب گرد آمده، آخرین دستاوردهای مطالعات تاریخی در اسناد میان دو کشور ایران و لهستان را بررسي کرده است. در این کتاب، آثاری از اساتیدی همچون جواد مرشدلو، گودرز رشتیانی، محسن جعفری مذهب، سیاوش یاری، مسلم سلیمانیان، سولماز مظفری، علرضا دولتشاهی، فائزه سادات اسعدی، عاطفه سادات اسعدی، مریم السدات اسعدی، زهرا فاتحی، احمد گلی، ناهید عیسی زاده، فاطمه مهرپویا، یانوش سموخا، میکوای برکوسکی، آذر دانشگر و پیتر شلنتا به چاپ رسیده است.