بانک مرکزی خلاصه نتایج گزارش هفتگی متوسط قیمت خُرده فروشی برخی از مواد خوراکی را در هفته منتهی به ۱۸ خرداد ماه اعلام کرد.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش در گروه لبنیات بهای ماست پاستوریزه و پنیر غیرپاستوریزه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود و قیمت سایر اقلام بـین ۰.۱ درصد تا ۶.۲ درصد افزایش داشت. همچنین بهای تخم مرغ معادل ۲ درصد افزایش یافت و شانهای ۱۲۶ هزار تا ۱۸۰ هزار ریال فروش میرفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک ثابت بود و بهای برنج داخله درجه دو معادل ۰.۳ درصد افزایش داشت. در گروه حبوب قیمت نخود و لپه نخود بدون تغییر بود. بهای عدس معادل ۰.۱ درصد و لوبیا چشم بلبلی ۰.۲ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۲ درصد تا ۰.۳ درصد افزایش یافت.
میوهها و سبزیهای تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری سیب زرد و لیموشیرین عرضه نمیشد و پرتقال درجه یک و کیوی عرضه کمی داشت. سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوهفروشیها متفاوت بودند، بـه نرخ مصوب سازمان میادین میوه و ترهبار عرضه میشد.
میوه فروشیهای سطح شهر نیز اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه میکردند که در گروه میوههای تازه بهای انگور معادل ۱۷.۷ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۲.۲ درصد تا ۲۲.۵ درصد افزایش داشت. در گروه سبزیهای تازه بهای سیب زمینی معادل ۱.۲ درصد، لوبیا سبز ۳ درصد و سبزیهای برگی ۰.۱ درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام بین ۰.۹ درصد تا ۸.۳ درصد افزایش یافت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهای گوشت تازه گاو و گوساله معادل ۰.۷ درصد افزایش ولی قیمت گوشت گوسفند ۰.۶ درصد و گوشت مرغ ۱.۳ درصد کاهش داشت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند معادل ۰.۶ درصد و روغن نباتی جامد و مایع هر یک ۲.۲ درصد افزایش یافت. قیمت شکر و چای خارجی نیز ثابت بود.
تغییرات یکساله
براساس اعلام بانک مرکزی، قیمت خُرده فروشی لبنیات در هفته منتهی به هجدهم خرداد ماه نسبت به هفته مشابه سال قبل ۱۰.۷ درصد، تخم مرغ ۵۲ درصد، برنج ۲.۴ درصد، میوههای تازه ۱۷.۴ درصد، سبزیهای تازه ۸.۳ درصد، گوشت قرمز ۲۲.۷ درصد، چای ۲۰.۷ درصد و روغن نباتی ۴.۳ درصد رشد داشته است. همچنین قیمت خُرده فروشی گروه حبوب ۰.۹ درصد، گوشت مرغ ۲.۹ درصد و قند و شکر ۳.۲ درصد کاهش یافته است.