در این فصل از سال با گذر از مراتع و ارتفاعات استان می توان دسته دسته زنان و مردان عشایر را دید که با لباسهای محلی و سنتی و به دور از هیاهو و رنگ و ریای دنیای صنعتی زندگی را به گونه ای دیگر در دل طبیعت تجربه می کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز آذربایجان غربی ، کوچ نشینی تنها یک نوع زندگی و طریقی از زیستن نیست بلکه یک فرهنگ و یک تاریخ کهن با آداب و رسوم و سنن اجتماعی و اقتصادی ست که در سایه زندگی ساده و بی پیرایه عشایر سختکوش و مهربان این استان نهفته است .
همزمان با شروع فصل کوچ ،حرکت عشایر نقده به مناطق ییلاقی آذربایجان غربی شروع شده و همزمان با این امر هماهنگی لازم با ادارات و نهادها جهت تسهیل و خدمات رسانی به عشایر کوچ رو از طرف اداره امور عشایری نقده انجام شده تا عشایر کوچ رو از خدمات امنیتی ، رفاهی و بهداشتی بهره مند گردند .
آقای قنبری رئیس اداره امورعشایری شهرستان نقده می گوید : این شهرستان دارای هزارو 200 خانوار عشایری ست که با جمعیتی بیش از 5هزار و 800 نفر از ایل شاهسون و طایفه های مستقل قره داغلی و بالکانلو هستند .
آذربایجان غربی سومین استان کشور از نظر جمعیت عشایری است .
3 ممیز 6 دهم درصد جمعیت آذربایجان غربی را عشایر تشکیل می دهند و سالیانه بیش از ۱۵ هزار تن گوشت قرمز ، 3 هزار تن پشم ، ۵۰ هزار تن شیر و سایر فرآورده های دامی کشک ، روغن و... تولید و به بازار عرضه می کنند.