در پي اختلافات و بی اعتمادی بین سران گروه هفت ، روابط آمریکا و متحدان سنتی اش شاهد بی سابقه ترین تنش از زمان جنگ جهانی دوم بوده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما، شبکه الجزیره با اشاره به اختلافات و بی اعتمادی بین سران گروه هفت گزارش داد: روابط آمریکا و متحدان سنتی اش شاهد بی سابقه ترین تنش از زمان جنگ جهانی دوم است. اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در پس گرفتن امضایش از بیانیه پایانی گروه هفت، واکنش متحدان سنتی واشنگتن به ویژه کانادا را برانگیخت و باعث بی سابقه ترین تنش بین آمریکا و متحدان سنتی اش شد.
عزیز المرنیسی گزارشگر شبکه الجزیره گفت: چهره های اخم کرده سران گروه هفت در این عکس ها، بیانگر اختلافات و بی اعتمادی بین آنهاست. اجلاس سران گروه هفت با رسوایی بی سابقه ای پایان یافت و دونالد ترامپ امضای خود را از بیانیه پایانی این اجلاس پس گرفت. این اقدام یکجانبه، نخستین بار از زمان تشکیل گروه هفت در چهل سال پیش رخ داد. مسایل تجاری، محیط زیست و موضع گیری در برابر روسیه و دیگر مسایل، باعث بحث و جدل بین ترامپ و دیگر سران این گروه شد تا جایی که عده ای نام گروه شش بعلاوه یک را برای آن انتخاب کردند.
در ادامه این گزارش آمده است: اجلاس کبک کانادا با بحران آغاز شد و با کشمکش بین آمریکا و شرکایش پایان یافت. ترامپ در حالی که در هواپیمای خود به طرف سنگاپور حرکت می کرد، پس گرفتن امضایش از بیانیه پایانی اجلاس کبک کانادا را اعلام و نخست وزیر کشور میزبان را به دروغ گویی متهم کرد. این موضع گیری باعث تشدید انزوای آمریکا شد و دونالد ترامپ خود را در برابر جبهه مشترکی از نزدیک ترین متحدانش دید.
واکنش آلمان و فرانسه
آلمان به نوبه خود ترامپ را متهم کرد با توئیت های خود در مدت چند ثانیه به اعتماد بین اعضای گروه هفت ضربه زد. کاخ الیزه هم با خشم از خود واکنش نشان داد.
رهبران هفت قدرت صنعتی توانسته بودند تا روز شنبه بر اختلافات خود غلبه و بیانیه ای مشترک را آماده کنند که در آن بر اصول و اهداف اقتصادی مشترک تاکید شده بود.
ترودو این توافق را در کنفرانسی خبری اعلام کرد ولی سپس در پاسخ به سئوال خبرنگاران بار دیگر اعتراض کشورش را به اقدام ترامپ در اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از کانادا، مکزیک و اتحادیه اروپا اعلام کرد. اما ترامپ در هواپيمايي که عازم سنگاپور بود با اخلال در توافق به دست امده امضای خود را از بیانیه پایانی این اجلاس پس گرفت.
نگراني آمريکا از شکست مذاکرات با کره شمالي
گزارشگر این شبکه خاطر نشان کرد: لاری کودلو مشاور اقتصادی دونالد ترامپ، نظر دیگری دارد و می گوید ترامپ تحت تاثیر فشارهای نخست وزیر کانادا قرار نگرفت و اجازه نداد پیش از دیدارش با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، هیچ نشانه ضعفی آشکار شود. آخرین اظهارنظر ترامپ درباره لزوم مذاکرات بیشتر با کره شمالی نشان می دهد نباید انتظار داشت دیدار ترامپ و جونگ اون، معامله بزرگی را بین دو طرف به همراه داشته باشد که به کنار گذاشته شدن برنامه هسته ای و موشکی این کشور منجر شود.