به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ، شهریار حیدری در نشست خبری با خبرنگاران به دو آیین نامه "ساماندهی مبادله کالا در بازارچه های غیر رسمی موقت مرزی" و "آیین نامه ورود کالا توسط ملوانان شناورهای دریایی با ظرفیت کمتر از 500 تن لنج" اشاره کرد و افزود : فعالیت در مناطق مرزی طی سالهای گذشته از قاعده مشخصی پیروی نمی کرد و نیاز بود که فعالیت مرز نشین ها با در نظر گرفتن مرز نشین ها ساماندهی شود و در کنار آن اقتصاد مقاومتی به عنوان یک راهبرد و حمایت از تولید ملی و کالای ایرانی نیز مد نظر قرار می گرفت که در این دو آیین نامه همه این موارد را با هم دیدیم .
وی با بیان اینکه این دو آیین نامه سال گذشته تصویب شد گفت : بخشی از مواد آیین نامه های گذشته که مرتبط با حوزه مرزنشینان بود اما قابل اجرا نبود و در اجرا با مشکلاتی مواجه شد نیازمند اصلاح بود که با حضور دست اندرکاران اعم از وزارت کشور ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت ، وزارت اقتصاد ، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دیگر دستگاههای مربوطه دو آیین نامه ساماندهی مبادلات مرزی اصلاح شد و بر این اساس 50 درصد از این آیین نامه به اجرا گذاشته شده است و از جمله آن می توان به جانمایی بازارچه های مرزی اشاره کرد .
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور افزود : رایزنی با کشورهای همسایه و توجیه دست اندرکاران سامانه های مربوط به این آیین نامه نیز در نتیجه اصلاح آییننامه های قبلی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه این آیین نامه ، ظرفیت های خوبی را برای مناطق مرزنشین مشمول ایجاد کرده است ، گفت : در گذشته ، کالاها به پشت مرزهای رسمی و غیررسمی کشور انتقال پیدا می کرد و در نهایت از سوی کوله بران به داخل کشور وارد می شد ، اما این کار بدون حضور هیچ دستگاه نظارتی از جمله استاندارد ، بهداشت و قرنطینه صورت میگرفت ، در حالیکه آیین نامه جدید، ظرفیتی ایجاد کرده است که هم این کار با نظارت دستگاههای مربوطه باشد و هم شان مرزنشین ها رعایت شود.
حیدری به مزیت این دو آیین نامه جدید اشاره کرد و افزود : بر این اساس در گذشته مرزنشین فقط کار تجار را انجام می داد ، اما اکنون همه در مسیر فعالیت مردمان مرزنشین فعالیت می کنند ، ضمن اینکه در گذشته اگر کشور مقابل به هر دلیل مرزها را تعطیل میکرد ، روند کار مرزنشینان نیز متوقف می شد، اما درآیین نامه جدید در هر شرایطی ، کار مرزنشینان ادامه پیدا می کند.
وی با بیان اینکه اکنون سامانه ای با همکاری وزارت صنعت طراحی شده است که افراد مشمول فعالیت مرزنشینی نیز مشخص شده اند گفت : کارت فعالیت مرزنشینان در سامانه طراحی شده است راستی آزمایی صورت گرفته است و سود بازرگانی نیز در نظر گرفته شده است .
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور ادامه داد : آنچه که در قالب این آیین نامه دیده شده است، به گونه ای کار را پیش میبرد که شناورها، لنج ها و ملوانان نیز انگیزه کافی برای انجام عملیات مرزنشینی داشته باشند .
وی با بیان اینکه برای تاجر نیز ۲۰ درصد تخفیف سود بازرگانی لحاظ شده است گفت : همچنین در قالب آیین نامه جدید ، شناورهایی که در آبهای ایران طی طریق می کنند ، از گازوئیل با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی برخوردار می شوند.
حیدری افزود : این دو آیین نامه از سوی وزیر کشور به دستگاههای کشور در روز جاری ابلاغ شده است و انتظار داریم که ظرفیت های خوب این آیین نامه اجرایی شود ، ضمن اینکه آنچه که دولت قرار است که در قالب این آیین نامه برای مرزنشینان طراحی کند، اقدامات خوبی را انجام دهد.
مدیرکل امور مرزی وزارت کشور گفت : از ویژگی های دیگر این آیین نامه آن است که دستگاههایی مثل وزارت صنعت، اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه به موازات اجرای این آیین نامهاقدامات اقتصادی نیز انجام دهند؛ بر این اساس در مناطق کردستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان که مناطق ویژه ای در گذشته تعریف شده اما عملیاتی نشده بودند نیز برنامهریزیهایی صورت گرفته است؛ به نحوی که اکنون آیین نامه تاکید دارد که به جای اینکه ما واردکننده کالا باشیم ، مرزنشینان صادرات کالا انجام دهند.
وی ادامه داد : این کار البته در اسلام آباد غرب، بانه، میرجاوه نیز عملیاتی خواهد شد.
حیدری افزود: وزارت صنعت با حضور دستگاههای تسهیل کننده اشتغال در مرزها مکلف شده اند که در شش ماه، اقدامات موثری را برای ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی ایجاد کنند.