نخستین آزمایشگاه تشخیص محصولات تراریخته شمال شرق کشور روز یکشنبه در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مستقر در مشهد، فعال شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: این آزمایشگاه با هدف
قدیر رجب زاد افزود: روند رو به رشد جمعیت در جهان، دغدغه امنیت غذایی را افزایش داده در نتیجه دولت ها به دستکاری ژنتیکی برای تولید غذای بیشتر روی آورده اند و آمریکا، چین و استرالیا عمده تولید کنندگان محصولات تراریخته در جهان هستند.
وی در خصوص الزامات تشخیص محصولات تراریخته تاکید کرد: به علت نبود تضمین کافی برای ایمنی مواد غذایی تراریخته و از سویی عدم تایید مضرات احتمالی مصرف این محصولات در مطالعات انجام شده، اجماع نظر در خصوص مزایا یا معایب مصرف این محصولات وجود ندارد و بر این اساس دولت مکلف به برچسب گذاری محصولات تراریخته به منظور آگاهی بخشی به مصرف کنندگان است.
پژوهشکده علوم و صنایع غذایی به عنوان یکی از مراکز پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که به منظور پاسخگویی به بخشی از نیازهای پژوهشی کشور به ویژه در منطقه شمال شرق راه اندازی شده است.
این پژوهشکده که در سال 1360 با نام سازمان پژوهش های علمی و صنعتی خراسان فعالیت خود را آغاز کرد با تبدیل مراکز استانی این سازمان به پارک های علم و فناوری، با نام پژوهشکده تحقیقات توسعه فناوری فعالیت خود را ادامه داد.
این پژوهشکده با تغییر نام به موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هم اکنون دارای 30 عضو هیات علمی و 34 دانشجوی دوره دکتری است.