به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما ، خبرگزاری فرانسه در گزارشی تحت عنوان " خلع سلاح هسته ای : موضوع اصلی مورد اختلاف در نشست رهبر کره شمالی و رئیس جمهور آمریکا " نوشت:
خلع سلاح هسته ای موضوع اصلی دستور کار دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در نشست با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی پیچیده ترین موضوع خواهد بود.
تلاش دهها ساله کره شمالی برای دستیابی به تسلیحات هسته ای چند دوره تحریم های شورای امنیت سازمان ملل ، آمریکا ، اتحادیه اروپا و دیگر کشورها را علیه کشور به دنبال داشته است و تنش ها بین کره شمالی و آمریکا سال گذشته به دنبال اهانت های شخصی ترامپ و کیم جونگ اون به یکدیگر و تهدیدهای آنها به جنگ رو به شدت گذاشت.
اکنون پس از آشتی دیپلماتیک ، ترامپ و کیم جونگ اون در سنگاپور با یکدیگر دیدار خواهند کرد اما بر خلاف تصورات مثبتی که در ماه های اخیر به وجود آمده است ، اختلافی که دو طرف باید بر سر آن به توافق برسند بسیار عمیق است.
ریچارد آرمیتاژ معاون وزیر امور خارجه سابق آمریکا در گفتگو با خبرنگاران در توکیو اعلام کرد: « به نظر من برای کیم جونگ اون بسیار دشوار است تا تنها چیزی را که وی را حائز اهمیت می سازد و آن تسلیحات هسته ای است کنار بگذارد. »
آمریکا خواهان آن است که کره شمالی به طور کامل ، قابل تایید و غیرقابل بازگشت تسلیحات هسته ای خود را کنار بگذارد.
کره شمالی به نوبه خود بارها تعهد خود را به خلع سلاح شبه جزیره کره اعلام کرده است اما هیچ نشانه علنی درباره اینکه این کشور چه امتیازاتی ممکن است ارائه دهد وجود ندارد.
در مقابل، کیم جونگ اون - بنا بر گزارش رسانه های دولتی چین از گفتگوهای وی با شی جینپینگ رئیس جمهور این کشور ، از سئول و واشنگتن خواسته است به تهدیدهای امنیتی علیه پیونگ یانگ پایان دهند .
این اظهارات به طور آشکار نشان از آن دارد که پیونگ یانگ به دنبال امتیازاتی برای این کشور است.
نشانه های اولیه حاکی از آن است آمریکا انتظار دارد کره شمالی زرادخانه هسته ای خود را تحویل دهد.
اظهارات جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در خصوص اینکه این کشور در گفتگو با کره شمالی " الگوی لیبی " را در نظر دارد خشم کره شمالی را برانگیخته است چراکه معمر قذافی رهبر لیبی پس از کنار گذاشتن برنامه هسته ای خود سرنگون و در عملیات مورد حمایت ناتو کشته شد.
کره شمالی منابع عظیم خود را به برنامه هسته ای اختصاص داده است . سال گذشته قدرتمندترین آزمایش هسته ای خود را انجام داد و موشک بالستیک قاره پیمایی را شلیک کرد که قادر است خاک آمریکا را هدف قرار دهد.
بنا بر اعلام ارتش کره جنوبی ، گمان می رود کره شمالی صرفنظر از زرادخانه هسته ای دو هزار و پانصد تا پنج هزار تن تسلیحات شیمیایی در اختیار داشته باشد که از دهه 1980 تاکنون تولید شده است .
هنوز به طور قطع مشخص نیست که این کشور توانایی کوچک سازی کلاهک هسته ای را برای نصب روی موشک ، هدف گیری دقیق یا فن آوری بازگشت موشک را به جو زمین در اختیار داشته باشد.
اما کره شمالی می گوید در هر سه زمینه مهارت های لازم را در اختیار دارد و کیم جونگ اون توسعه برنامه هسته این کشور را تکمیل شده اعلام کرده است .
ارزیابی های متفاوتی درباره توانمندی هسته ای کره شمالی وجود دارد. کره جنوبی می گوید ذخایر پلوتونیوم کره شمالی به بیش از 50 کیلوگرم می رسد که برای تولید حدود 10 سلاح هسته ای کافی است .
سئول همچنین معتقد است پیونگ یانگ مقادیر قابل توجهی اورانیوم با غنای بالا در اختیار دارد.
گمانه زنی ها در کره جنوبی حاکی از آن است ترامپ که در مراسم تحلیف خود شعار " اول آمریکا " را مطرح کرد ممکن است با این مسئله که کره شمالی موشک های بالستیک قاره پیما و برنامه اتمی خود را در سطح کنونی کنار بگذارد و در عوض به عنوان یک قدرت هسته ای به رسمیت شناخته شود موافقت کند.
این اقدام تهدیدها علیه آمریکا را برطرف خواهد کرد و در مقابل متحدان واشنگتن همچون کره جنوبی و ژاپن همچنان در تیررس کره شمالی باقی خواهند ماند ؛ سناریویی که شینزو آبه نخست وزیر ژاپن را نگران کرده است.
رهبر حزب اصلی مخالف کره جنوبی روز پنجشنبه از ترامپ خواست با هر توافقی که امنیت آمریکا را تامین می کند موافقت کند.
وی افزود چنانچه کره شمالی به طور ضمنی به عنوان یک قدرت هسته ای به رسمیت شناخته شود ، تنها یک گزینه برای کره جنوبی و ژاپن باقی می ماند و آن تجهیز دو کشور به تسلیحات هسته ای است.