روزهداران با انجام راهکارهای ساده و عملی، می توانند با گرمازدگی مبارزه کنند.
دومین راهکارداشتن وعده های سحری و افطاری سالم است که با آن بتوان مواد معدنی ومغذی لازم را برای بدن تامین کرد . برای این منظور مصرف آبمیوه ها و سبزیجات و میوه هایی مثل خربزه ، هندوانه ، توت فرنگی و مرکبات بسیار مفید است.
سومین راهکار مصرف شربت آبلیمو ، شربت خاکشیر و تخم شربتی در وعده های سحرو افطاری است که خنک کننده و ضد عطش هستند و می تواند نیاز بدن به آب را به مدت طولانی تامین کنند.
متخصصان تغذیه هم معتقدند دم کرده لیمو عمانی با گل گاو زبان و نبات، مخلوط زردآلو ی تازه همراه با عسل، دم کرده برگ خشک نعناع و یا مخلوط آن با عسل و نیز شربت سکنجبین به تنهایی یا با اضافه کردن سکنجبین به خاکشیر از دیگر نوشیدنیهای رافع تشنگی است .همچنین مصرف آب زیاد بین غذای سحری، برای جلوگیری از تشنگی در طول روز موجب رقیق شدن شیره معده و در نتیجه نفخ و اختلال در هضم می شود . نوشیدن شش لیوان آب هم یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از سحر، برای تامین آب مورد نیاز بدن، لازم است ..
همچنین پرهیز روزه داران از مصرف بیش از حد گوشت، مواد غذایى سرخ شده، پرچرب، شیرین، ادویه جات و غذاهایى مثل كله پاچه، سیرابى و نوشیدن چای پر رنگ در وعده های افطار و سحر ضروری است