صادرات ۸ میلیارد دلاری اروپا به ایران، فرصت مناسبی برای این اتحادیه است که از دست دادن آن اشتباه خواهد بود.
وی سهم صادرات اروپا به ایران را 4 برابر صادرات ایران به اروپا اعلام کرد و گفت: سهم صادرات ایران به اروپا از سال 88 تا 93 رقمی معادل 2 میلیارد دلار بود که اقلامی مانند آهن، فولاد، تابلو فرش، میوه، مواد پتروشیمی، کود و دیگر مواد را شامل شده است.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه اقتصاد یک جاده دوطرفه است افزود: اروپا برای حفظ بازار اقتصادی ایران باید صنایع مادر و صنایعی که ما در ایران نداریم را احداث کند تا بتوان در کنار آن صنایع تبدیلی در کشور راه اندازی کرد و به تولیدات داخلی نیز صدمه ای وارد نشود.
آصفری با اشاره به بلاتکلیفی شرکتهای سرمایه گذار اروپایی در ایران در 3 سال گذشته ادامه داد: شرکتهای توتال و پژو و دیگر شرکتهای هواپیمایی که در ایران سرمایه گذاری کرده اند در 3 سال گذشته به دلیل روشن نبودن مواضع آمریکا در خصوص برجام بلا تکلیف بودند که هم اکنون با روشن شدن تصمیم آمریکا، اروپا باید تکلیف خود را روشن کند.
این کارشناس مسائل بین الملل عملیاتی شدن امکان مبادلات پولی را از طریق اروپا نکته مهم در این رابطه دانست و گفت: انجام مبادلات برروی کاغذ نمی تواند ما را به تعهد اروپا به برجام خوش بین کند.
وی با اشاره به ضرورت حضور همه 28 کشور عضو اتحادیه اروپا در برجام اظهار داشت: استثنا شدن برخی کشورها در این بین نمی تواند تضمین لازم برای برجام را به دنبال داشته باشد ما نمی توانیم یکبار برجام بدون آمریکا و یک بار بدون برخی کشورهای اروپایی را داشته باشیم. اگر قرار است این قانون شکل بگیرد باید با حضور همه اعضای اتحادیه اروپا باشد.