مردم آرامش خود را حفظ کنند و به هیچ وجه به شایعات و تفاسیر نامعقول و غیرعلمی در زمینه بروز زلزله مهیب در یاسوج توجه نکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی
طهمورث وفایی افزود: در ایران سه ایالت لرزه خیز از قبیل: فلات مرکزی، رشته کوههای البرز و حوزه زاگرس وجود دارد که بر روی گسل و کمربند زلزله واقع شده اند.
وفایی ادامه داد: فلات مرکزی شامل طبس و شهر بم استان کرمان و رشته کوههای البرز نیز شامل نواحی شرقی و غربی تهران از جمله مناطق زلزله خیز در ایران مرکزی هستند.
مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان اضافه کرد: ایران در مسیر گسل و کمربند زلزله جهان که از کوههای آلپ در قاره اروپا تا کوه هیمالیا در هندوستان امتداد یافته نیز قرار دارد.
وفایی گفت: تاکنون زمین لرزههای متعددی در ایران به دلیل فعالیت گسلها و کمربند زلزله رخ داده که یک امر طبیعی است.
وی افزود: سالهای گذشته در حوزه زاگرس نیز به طور شبانه روز و یا در طول سال زلزلههایی رخ میداد که مردم آنها را احساس نمیکردند.
مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان گفت: حوزه زاگرس با زمین لرزههای زیاد و دارای شدت کم مواجه است در حالی که دیگر نقاط شامل فلات مرکزی و رشته کوههای البرز اینگونه نیستند.
وفایی بیان کرد: سوابق و بررسیها نشان میدهد که در ۱۰۰ سال اخیر زمین لرزه مهیب، خطرناک و بالای ۶ ریشتر در حوزه زاگرس و استان کهگیلویه و بویراحمد رخ نداده است.
وی افزود: زلزلهها و پس لرزههای ۱۲ اردیبهشت امسال تاکنون در حوزه زاگرس و استان کهگیلویه و بویراحمد هشداری مهم برای توجه هر چه بیشتر مردم و متولیان امر به مسأله ایمنی و مقاوم سازی ساخت و سازها است.
مدیر مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی استان ادامه داد: زمان وقوع زمین لرزه هرگز قابل پیش بینی نیست و مردم استان نیز در این زمینه به شایعات منتشره در برخی سایتهای محلی یا فضای مجازی توجه نکنند و اخبار را از منابع موثق پیگیری کنند.
از تاریخ ۱۲ اردیبهشت امسال حدود ۳۹ زمین لرزه در شهرهای مختلف کهگیلویه وبویراحمد به وقوع پیوسته که این زمین لرزهها هیچ گونه خسارات جانی نداشته، اما افزون بر ۲ هزار میلیارد ریال خسارات مالی در حوزههای مختلف به تاسیسات زیربنایی، واحدهای مسکونی به ویژه در شهر یاسوج وارد کرده است.
۹ مورد از این زمین لرزهها بالای سه ریشتر و مابقی کمتر از سه ریشتر بودند.