هفته ملی محیط زیست با شعار«غلبه بر آلودگی پلاستیکی» از 15 خرداد آغاز شده و تا 22 خرداد ادامه مییابد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، انتخاب این شعار را فراخوانی برای مبارزه همگان با یکی از بزرگترین چالشهای محیط زیستی عصرحاضر عنوان کرد.
حسین دلشب از همه سازمانهای مردم نهاد و گروههایی که دغدغه محیط زیست دارند خواست برای مقابله با آلودگی پلاستیکی برنامه ریزی کنند و گفت این اداره کل از آن برنامه ها حمایت خواهد کرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، هرچند حذف برخی از موارد استفاده از پلاستیک را در عمل ناممکن میداند اما معتقد است استفاده از ظروف یکبار مصرف و کیسههای پلاستیکی، آثار بسیار ناگواری در محیط زیست به جا گذاشته است.
دلشب افزود: هر دقیقه یک میلیون بطری آب آشامیدنی و سالانه 500 میلیارد کیسه پلاستیکی در دنیا استفاده میشود. یعنی نیمی از مواد پلاستیکی که استفاده میکنیم، یکبار مصرف هستند.
به گفته او، نزدیک به یک سوم از بستهبندیهای پلاستیکی، جمعآوری نمیشوند و در خیابانها و محیط اطراف ما انباشته میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: هر سال، نزدیک به 13 میلیون تن پلاستیک به اقیانوسها ریخته میشود که یا تا چهار بار در سال دوباره استفاده میشوند و یا تا هزار سال رها هستند تا روزی که تجزیه شوند.
دلشب با اشاره به زیانهای گسترش استفاده از پلاستیک، گفت: پلاستیکها میتوانند در بردارنده مواد شیمیایی متعددی باشند که سمی و یا مخلِ عملکرد هورمونها هستند. همچنین میتوانند به عنوان انواع آلایندهها مانند دی اکسینها، فلزات و آفتکشها را جذب کنند.
او برای غلبه بر آلودگی پلاستیکی توصیه کرد: از ظروف یکبار مصرف و کیسههای پلاستیکی تا آنجا که ممکن است استفاده نکنیم، از مراکز تهیه غذا بخواهیم تا پلاستیک کمتری استفاده کنند و هنگام خرید از خواربار فروشیها، بهجای دریافت کیسههای پلاستیکی، کیسه پارچهای با خود ببریم.
جمع کردن زبالههای پلاستیکی از محیطهای طبیعی مانند ساحل و آگاه کردن همدیگر از آثار زیانبار استفاده از کیسههای پلاستیکی و ظروف یکبار مصرف دیگر توصیههای مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر به مردم است.