به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ دولت چین از این که اتحادیه اروپا ضمن متهم کردن چین به انتقال غیرعادلانه فناوری های مختلف از شرکت های خارجی، از این کشور به سازمان تجارت جهانی شکایت کرده است، ابراز تاسف کرد.
اتحادیه اروپا در شرایطی از چین به سازمان تجارت جهانی شکایت کرده است که حکومت کمونیست این کشور از چندی پیش به همین علت تحت فشار دولت آمریکا است و مقامات پکن سرسختانه از سیاست ها و مواضع کشورشان در این زمینه دفاع می کنند.
اتحادیه اروپا روز جمعه از غول اقتصادی آسیا و جهان به سازمان تجارت جهانی شکایت کرد چرا که مقامات اروپا می گویند پکن در اقدامی غیرعادلانه و با نادیده گرفتن قوانین و مقررات سازمان تجارت جهانی، شرکت های خارجی فعال در چین را مجبور کرده است فناوری های خود را به این کشور منتقل کنند.
اما وزارت بازرگانی چین روز دوشنبه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: " پکن از شکایت اروپا بسیار متاسف است و این قضیه را مطابق با رویه های رایج برای حل و فصل اختلافات اعضای سازمان تجارت جهانی دنبال خواهد کرد ".
وزارت بازرگانی چین در این بیانیه بار دیگر از سیاست های تجاری و اقتصادی چین دفاع و تاکید کرد: " پکن همواره اهمیت زیادی برای دفاع از حقوق مالکیت معنوی قائل بوده و در سال های گذشته در همین راستا قوانین و مقررات موثری برای حفاظت از حقوق و منافع مشروع طرف های مقابل تصویب کرده است ".
در این بیانیه آمده است: " پیشرفت های حاصل شده در این زمینه کاملا روشن و مشخص است. چین و اتحادیه اروپا در گذشته یک کارگروه مشترک برای تبادل نظر در این قضیه تشکیل داده اند ".
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، شرکت های خارجی مایل به دسترسی به بازار چین در بسیاری از بخش های اقتصاد و تجارت این کشور مجبور شده اند با شرکت های محلی این کشور سرمایه گذاری مشترک انجام دهند و بخشی از دانش و فناوری های خود را در اختیار شرکای محلی خود در بازار چین قرار دهند. رویه ای که چین در این زمینه در پیش گرفته انتقادات شدید آمریکا و اتحادیه اروپا را برانگیخته است.
آمریکا اوت سال گذشته به موجب ماده 301 قانون تجاری خود در رابطه با نقض احتمالی حقوق مالکیت معنوی، تحقیقاتی را در همین زمینه آغاز کرد.
همچنین مطابق با حکم بحث برانگیزی که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در رابطه با واردات کالا از چین امضا کرده است، مسئولان تجاری آمریکا فهرستی از محصولات و کالاهای چینی منتشر و تهدید کرده اند بر این محصولات تعرفه گمرکی بیست و پنج درصدی اعمال خواهد شد.
این فهرست شامل یک هزار و سیصد و سی و سه محصول است که بیشتر آنها به بخش های نوآوری و فناوری های جدید مربوط می شود. ارزش واردات آمریکا از این محصولات در سال گذشته بالغ بر پنجاه میلیارد دلار بود. بلافاصله پس از انتشار تدابیر حمایت گرایانه ای که دولت آمریکا در عرصه تجاری مد نظر قرار داده است، چین نیز در اقدامی تلافی جویانه فهرستی از یکصد و شش محصول کلیدی صادراتی آمریکا به چین را منتشر و تهدید کرد در صورت عملی شدن طرح حمایت گرایانه ترامپ، بیست و پنج درصد تعرفه گمرکی بر این محصولات اعمال خواهد کرد.