گمرک ایران اعلام کرد: رهگیری کالا تا سطح عرضه با سامانه مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص فراهم شد.
در حال حاضر، جزئی ترین اطلاعات ترخیص در تمامی گمرکات به لحظه قابل رهگیری است و روشن و مشخص است که چه کالایی به نام چه افرادی به تفکیک نوع کالا، مجوزها، وزن و ارزش از کدام گمرکات ترخیص و از طریق چه کامیونی به کدام انبار بارگیری و در آنجا تخلیه شده است.
این گزارش به بررسی موردی واردات برنج از ابتدای سال جاری پرداخته و اعلام کرده است: بر اساس گزارش خروجی از این سامانه ورود برنج خارجی به استان اصفهان از اواسط اردیبهشت ماه افزایش چشمگیری داشته و در روزهای پایانی اردیبهشت ورود این کالا به استان سیر نزولی را طی کرده است.
سامانه "مدیریت کالا و خدمات پس از ترخیص" با بهره گیری از ابزارهای فناوری و هوش سیستمی، امکان کنترل موجودی و همچنین رهگیری کالا در کشور را فراهم آورده است. با استفاده از این سامانه امکان استعلام منشاء کالا برای مراجع ذی صلاح مهیا شده و صاحبان کالا می توانند به راحتی نسبت به جابجایی کالا در محورهای مواصلاتی کشور اقدام نمایند.
تبادل ۱۵۰۰۰ استعلام روزانه گمرک با پلیس
روزانه ۱۵۰۰۰ استعلام پیامکی و سیستمی از سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی گمرک انجام می شود.
بر این اساس همکاری و تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرک با نیروی انتظامی در ایستگاه های بازرسی به صورت روزانه انجام می شود.
بنا بر این گزارش، گمرک ایران درجهت سیاست های اقتصاد مقاومتی و شفاف سازی، اتاق شیشه ای برای دسترسی آزاد به اطلاعات ایجاد کرده و اطلاعات محموله ها را با سازمان های مرتبط تبادل الکترونیکی انجام می دهد، به طوری که در سال ۱۳۹۶ به طور روزانه ۱۰ هزار استعلام پیامکی و ۵ هزار استعلام سیستمی انجام شده است.
با راه اندازی سامانه جامع گمرکی و گمرک الکترونیک ارتباط الکترونیکی با ۲۷ سازمان در تشریفات گمرکی انجام می شود. تبادل الکترونیکی داده با حداقل ۲۷ سازمان های همجوار از جمله بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، وزارت دفاع، سازمان های استاندارد، بنادر و دریانوردی، نیروی انتظامی، انرژی اتمی، اتاق های بازرگانی و سایر سازمان های مرتبط انجام می شود و همچنین دریافت نظر آزمایشگاه های تعیین ماهیت کالا از طریق پنجره واحد به صورت الکترونیک صورت می گیرد.