به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، امین عارفنیا در نخستین نشست هماندیشی چهارمین دوره جایزه جهانی خشت طلایی تهران در تشریح جزئیات این رویداد اظهار کرد: جایزه جهانی خشت طلایی به طور همزمان در روز جهانی شهرها و مانند سنوات سه دوره گذشته برگزار خواهد شد.
وی دلیل برگزار نشدن این رویداد در سال گذشته را همزمانی با آغاز دوره جدید مدیریت شهری
بیان کرد و گفت : از سوی دیگر ارزیابی ما این بود که این جایزه نیاز به بازنگری در ساختار و فرایند دارد و باید با چارچوب قابل دفاعی عرضه شود.
عارفنیا همچنین در این نشست بر تشکیل شورای سیاستگذاری و آسیبشناسی سه دوره گذشته این جشنواره تاکید کرد.
رئیس مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران با تاکید بر لزوم بررسی کیفیت جایزه خشت طلایی در دورههای گذشته و تصمیمگیری درباره رویکردها، افزود : در سه دوره گذشته به پروژههایی که در فراخوان شرکت میکردند، جایزه اعطا میشد اما امسال پیشنهاد شده است که داوریها سختگیرانهتر انجام شود.
عارفنیا توضیح داد: مثلا در برخی حوزههای ارایه خدمات و ایفای نقش مدیریت شهری با خلاءها و ضعفهایی در مقایسه با مدیریت شهری در عرصه جهانی مواجه هستیم، اما در برخی رشتهها و حوزهها پیشگام هستیم و حرفی برای گفتن داریم.
به گفته وی؛ جایزه جهانی خشت طلایی تهران، علاوه بر جنبه دیپلماسی عمومی، باید دستاوردی هم برای مدیریت شهری داشته باشد. درواقع این جایزه نباید با سایر جوایز حوزه مدیریت شهری همپوشانی داشته و باید استقلال شخصیتی داشته باشد.
آن طور که عارفنیا توضیح داده است؛ متقاضیان میتوانند بعد از اعلام فراخوان، هم در سایت جشنواره و هم به صورت فیزیکی، آثار و مستندات خود را ارایه کنند. تاکید این رویداد هم بر پروژههایی است که در سه سال گذشته اجرا شده و به بهرهبرداری رسیده است.
چهارمین دوره جایزه خشت طلایی قرار است، در آبان ماه امسال و در هفت محور برگزار شود. توسعه پایدار، تابآوری و زیستپذیری شهر تهران، مشارکت شهروندان و توسعه اجتماعی- فرهنگی، معماری، شهرسازی و میراث فرهنگی، شهر هوشمند و دولت الکترونیک شهری، تامین منابع، سرمایهگذاری و اقتصاد شهری، زیرساختها، حمل و نقل عمومی و خدمات شهری، حکمروایی محلی، برنامه ریزی و مدیریت شهری هفت محوری هستند که قرار است جایزه خشت طلایی بر اساس آنها برگزار شود.
داوری جایزه جهانی خشت طلایی در سه مرحله انجام میشود. در مرحله غربال گری اولیه، 21 طرح انتخاب میشود و در نهایت هیات داوران نهایی در هر محور، یک پروژه که شایسته تقدیر است را معرفی میکنند. در کنار این رویداد قرار است نشستهای تخصصی و علمی با حضور مدیران شهری، کارشناس و استادان دانشگاه برگزار شود.
در سال 2013، مجمع عمومی سازمان ملل براساس پیشنهاد کمیته اقتصادی و سرمایه گذاری آن سازمان ، تصمیم به برگزاری «روز جهانی شهرها» در 31 اکتبر هر سال گرفته و این رویداد را به تمام کشورهای عضو سازمان ملل متحد، سازمان های بین المللی وابسته، جوامع مدنی و همهی ذینفعان مربوطه ابلاغ کرد.
نخستین دوره همایش روز جهانی شهرها در ایران هم با عنوان «خشت طلایی تهران» در 31 اکتبر 2014 (9 آبان سال 93) در تهران برگزار شد.