به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از آسوشيتدپرس؛ در روز جمعه و با آغاز رسمی فصل طوفان سال دو هزار و هجده، اداره امور اضطراری پورتوریکو، تمرین آمادگی در برابر طوفان را برای پرسنل پزشکی برگزار کرد. پیش بینی می شود که فصل طوفان امسال مشابه سال گذشته باشد.در آن زمان این جزیره توسط دو طوفان متوالی ویران شد.
در این تمرین نحوه مقابله با نشت مواد شیمیایی که می تواند منجر به صدها نفر تلفات در محله های پرجمعیت در نزدیکی پالایشگاه ها، نیروگاه ها یا مکان های ذخیره سازی مواد خطرناک روی دهد،تمرین شد. در این تمرین واکنش فوق العاده سریع انجام شد. ده ها تن از پرسنل بخش اورژانس نقش بخشی از ساکنین محلی را ایفا کردند و پزشکان و ناظران مدیریت اورژانسی از دولت محلی و اداره وضعیت امور اضطراری آمریکا و اداره مدیریت فدرال فدرال، به بررسی و ارائه راهنمایی برای چگونگی مقابله با چنین فاجعه ای پرداختند.
این تمرین بخشی از تمارین آماده سازی مقامات فدرال و محلی است که امیدوار هستند که به طوفان های احتمالی پاسخ سریع بدهند.طوفان ماریا سال گذشته با قدرت درجه چهار این جزیره را ویران کرد و موجب سیل گسترده و فروپاشی شبکه برق شده است که اوضاع هنوز کاملا به وضعیت عادی بازنگشته است.
دکتر هکتور کولون کروز از مقامات بهداشتی پورتوریکو در این رابطه گفت: ما هنوز در میانه راه ترمیم ویرانی ها هستیم.وضعیت برای جزیره حقیقتا دشوار است.ما در میانه ترمیم ویرانی ها قرار داریم و در این حال فصل طوفان آغاز شده است. بهترین راه برای تمرین آمادگی این است که در وضعیت واقعی قرار گیریم.امید من این است که این تمرین می تواند مهارت های لازم را در اختیار ما قرار دهد.زمانی که آب وجود ندارد،زمانی که برق وجود ندارد ما باید راهی پیدا کنیم که کار خود را انجام دهیم و جان افراد را نجات دهیم.این هدف نخست ما است.ما باید جان افراد را نجات دهیم.
گفتنی است بر اساس یافتههای یک مطالعه در دانشگاه هاروارد توفان ماریا جان بیش از چهار هزار و ششصد نفر را در پورتوریکو گرفته است، یعنی هفتاد برابر آماری که مقامات رسمی اعلام کردند.
محققان دانشگاه هاروارد میگویند یک سوم کشته شدگان به خاطر اختلال در مراقبتهای پزشکی که ناشی از قطعی برق و از بین رفتن جادههای مواصلاتی بود جان خود را از دست دادهند.محققان دانشگاه هاروارد به طور تصادفی با بیش از سه هزار خانواده بین ماههای ژانویه و مارس سال جاری تماس گرفتند و از آنها در مورد بی خانمانی، فقدان زیرساختها و دلایل مرگ افراد سوال کردند. آنها سپس نتایج مطالعه خود را با آمار تلفات رسمی برای همین دوره زمانی در سال دو هزار و شانزده یعنی یک سال قبل از وقوع طوفان در این جزیره مقایسه کردند.
حدود سه میلیون و چهارصد هزار نفر آمریکایی در این جزیره که در دریای کارائیب قرار گرفته زندگی میکنند.