دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات: تنها صنعتی که در سالهای اخیر سودآور بوده و توانسته در عرض ۶ سال بین ۷ تا ۹ کارخانه بزرگ در کشور ایجاد کند صنعت دخانیات است.
دکتر محمدرضا مسجدی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: تنها صنعتی که در سالهای اخیر سودآور بوده و توانسته در عرض ۶ سال بین ۷ تا ۹ کارخانه بزرگ در کشور ایجاد کند صنعت دخانیات است و خارجیها استقبال عجیبی برای مشارکت در این امر داشته اند.
دبیرکل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات افزود: خارجیها در هیچ صنعت و تولیدی در داخل کشور ما به این حد مشتاق برای مشارکت و ورود نیستند و این یک هشدار جدی برای ماست.
وی گفت: بر اساس برنامه ۲۰ ساله کشور ما باید ۲۵ تا ۳۰ درصد از مصرف دخانیات خود را کاهش دهیم، اما اکنون در دو سمت متفاوت پیش میرویم، گروه اول جامعه پزشکی است که تلاش دارد استعمال دخانیات را کاهش دهد و عرضه را قانونمند کند و در سوی دیگر تجارت و صنعت که همیشه در مقابل سلامت هستند، البته در دنیا هر جا رقابت بین صنعت و سلامت باشد، باید کفه ترازو به نفع سلامت مردم باشد.
وی که جایزه سال سازمان بهداشت جهانی را دریافت کرده درباره معیارهای اخذ این جایزه افزود: نماینده رئیس سازمان بهداشت جهانی ۳ موضوع را به عنوان دلیل اعطای این جایزه مطرح کرد، اول اینکه ما با کمک وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واردات توتونهای معسل و معطر را ممنوع کردیم، اما وارد کنندهها شکایت کردند، این توتونهای معسل و معطر دارای انواع مواد افزودنی و روان گردان بودند که در نهایت در دیوان عدالت اداری با دفاعیهای که انجام دادم، رأی به نفع ممنوعیت تولید و واردات توتونهای معسل صادر شد، این موضوع بازتاب بین المللی داشت.
مسجدی با اشاره به معیار دوم سازمان جهانی بهداشت گفت: عامل دوم اجرای طرح پاد (پیشگیری از استعمال دخانیات در مدارس) بود که از سال ۱۳۹۵ در شهرستان ورامین آغاز کردیم و نتایج آن بسیار عالی بود، این طرح به عنوان یک الگو در سطح ملی و جهانی قابل اجرا است.
وی افزود: موضوع سوم بحث کنترل بیماریهای غیرواگیر است که ۴ بیماری اصلی شامل بیماریهای قلبی - عروقی، سرطان، بیماریهای مزمن تنفسی و دیابت منشاء اصلی مرگ و میرها در کشور ما هستند و ما برای پیشگیری از آنها شبکههای متعددی را در کشور ایجاد کردیم.
دکتر مسجدی گفت: تمام این موارد در امتیازبندی سازمان بهداشت جهانی و انتخاب من به عنوان دریافت کننده جایزه سال سازمان بهداشت جهانی موثر بوده است.