در سال زراعی جاری 2 هزار و 390 تن میوه گرمسیری چیکو از باغ هاي سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف داخل و خارج از استان شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به کشت این محصول در سطح 462 هکتار از باغ هاي میوه سیستان و بلوچستان گفت : باغداران سیستان و بلوچستان از اواخر فروردین به مدت سه ماه به برداشت چیکو مشغول هستند.
اردشیر شهرکی میانگین برداشت چیگو در هر هکتار را هشت هزار و 820کیلوگرم اعلام کرد .
وی افزود: این محصول گرمسیری عمدتا در شهرستان های چابهار، سرباز، کنارک و قصرقند کشت می شود.
وی گفت : قیمت هر کیلو چیکو با توجه به کیفیت آن 4 تا 5 هزار تومان است.
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی استان گفت : کار کاشت – داشت و برداشت محصول چیکو برای 300 نفر به صورت مستقیم و هزار و 300 نفر به صورت غیر مستقیم شغل ایجاد می کند .
شهرکی گفت : میوه چیکو مقاوم به کم آبی – شوری و شرایط سخت است و زمان گلدهی آن از بهمن و اسفند آغاز می شود .
میوه چیکو به 2 شکل گرد و تخم مرغی است که در زمان نارس بسیار سفت و غیرقابل مصرف است و طعم شیرینی آن شبیه گلابی است، هم تازه خوری دارد و هم در تهیه شیرینی، سالاد و دسر استفاده می شود .
میوه درخت چیکو مصرف خوراکی دارد اما از بخش های مختلف آن مثل گل ها، برگ ها، میوه نارس، پوست و بذر چیکو نیز برای دارو استفاده می شود.