روزه داری از طریق کاهش فشارخون و بهبود تپش قلب، خطر بیماریهای قلب را کاهش میدهد.
انها دریافتند تقریبا همه بیماریهای قلبی عروقی مانند بیماریهای حاد عروق قلبی، سکته قلبی، ضربان نامنظم قلبی، مرگهای ناگهانی و نارسایی قلبی دارای ریتمی شبانه روزی هستند و بیشترین میزان بروز آنها بین ساعت 6 صبح تا ظهر است در این زمان نیاز به اکسیژن بافتی در عضله قلب افزایش می یابد، در حالی که خون رسانی به علت افزایش انقباض و تنگی رگهای قلبی کاهش می یابد، در نتیجه میزان خون رسانی و به دنبال آن اکسیژن رسانی به بافت نیز کاهش می یابد.مجموع این تغییرات باعث افزایش خطر بروز سکته قلبی در ساعات صبح می شود.
با توجه به تغییر ریتم شبانه روزی خواب و بیداری و خوراک در ماه رمضان، الگوی شبانه روزی بروز بیماری های حاد قلبی نیز تغییر می یابد. به طوریکه در ماه رمضان محتمل ترین زمان شروع علایم قلبی در ساعات اولیه صبح (4-3 صبح) و بعد از ظهر (6- 5 بعدازظهر) است.
همچنین تحقیقات پزشکان نشان می دهد بستری شدن ناشی از نارسایی قلبی- کاهش قدرت انقباضی قلب - در ماه رمضان افزایش نمی یابد و روزه داری از طریق کاهش فشار خون و بهبود تپش قلب، خطر بیماری های قلب را کاهش می دهد. پس ممنوعیتی برای روزه داری افراد مبتلا به بیماری های دریچه قلبی و یا عروق قلبی وجود ندارد.
پس با رعایت رژیم غذایی مناسب در ماه رمضان، کاهش اندک وزن و ادامه فعالیت بدنی و یا ورزش می توان علاوه بر اثرات معنوی این ماه مبارک، از فواید جسمانی آن نیز بهره مند شد.