جامعه کلیمیان ایران با برگزاری آیینی در کنیسه ای در تهران یاد بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران را گرامی داشتند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در این مراسم رهبر کلیمیان ایران گفت: برگزاری این مراسم به معنای قدرشناسی جامعه کلیمیان ایران از امام راحل است.
یونس حمامی افزود: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران شیوه ای پیامبرگونه داشت و تا روز آخر برای سربلندی ملت ایران تلاش کرد و دست از اعتقادش برنداشت.
وی گفت: از امام راحل آموختیم تا در اجرای فرامین الهی و آنچه عقل و منطق حکم می کند استوار و پایدار باشیم.
سردار موحدی رئیس ستاد مرکزی بزرگداشت مراسم سالگرد رحلت حضرت امام هم در این مراسم گفت: امام راحل مظهر وحدت بود و بر وحدت میان همه ادیان الهی تأکید داشت.
رئیس انجمن کلیمیان ایران هم در این مراسم، انقلاب اسلامی ایران را انقلاب دینی و مذهبی دانست و گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود که همه جوامع دینی از جمله جامعه یهودیان، مذهبی تر شدند.
همایون سامِه یِح افزود: ساده زیستی از مشخصات حضرت امام راحل بود و به همین خاطر سخنانشان در حمایت از مستضعفان ایران و جهان برای همگان باورپذیر شده بود.
رئیس اسبق انجمن کلیمیان تهران هم در این مراسم گفت: حضور اقلیت های دینی بویژه یهودیان در انقلاب اسلامی ایران مفهوم بسیار مهم دارد.
هارون یشایایی افزود: در دیدار جامعه یهودیان که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در نوفل لوشاتو انجام شد حضرت امام راحل بر حفظ حقوق شهروندی همه اقلیت های دینی تأکید کردند و پس از آن بود که جامعه یهودیان ایران به انقلاب اسلامی پیوست.
وی گفت: در دهه های گذشته در تمامی کشورهای اسلامی انقلاب و یا کودتا شد که سردمداران آنها پس از به قدرت رسیدن، با یهودیان برخورد کردند اما تنها کشوری که پس از انقلاب در آن، با یهودیان برخورد نشد انقلاب اسلامی ایران بود.
یشایایی افزود: هم اکنون 10 هزار نفر از یهودیان در 23 کنیسه تهران آزادانه به عبادت های خاص خود می پردازند.
وی تصریح کرد: حضور جامعه یهودیان از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران است و ملت ایران هیچگاه در پی اختلافات مذهبی نبوده و نیست.