«دستگاه پاستوریزاتور غیر حرارتی با فرآیند فشار بالا (bar ۶۰۰۰)» با کاربرد وسیع در صنایع غذایی و دارویی، توسط محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شد و مورد بهره برداری قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی وزارت علوم، سید مهدی میرزابابایی مجری این طرح پژوهشی در خصوص مزایای استفاده از روش پاستوریزاسیون سرد افزود: حفظ ارزش تغذیه ای، بافت، طعم، رنگ و بو و کاهش مصرف انرژی از جمله مهمترین مزایای استفاده از این روش به شمار میرود.
وی گفت: از آنجا که استفاده از فرآیندهای حرارتی برای پاستوریزه کردن مواد غذایی باعث وارد شدن آسیب جدی به ماده غذایی میشود لذا در حال حاضر ضرورت استفاده از روشهای جدید و غیر مخرب برای حفظ کیفیت مواد غذایی و رقابت پذیر کردن محصولات در صنعت غذا بخوبی احساس میشود.
میرزابابایی با بیان اینکه در حال حاضر برای جلوگیری از مشکلات ناشی از فرآیندهای حرارتی از فرآیندهای غیر حرارتی فشار بالا (HPP) استفاده میشود، تاکید کرد: با استفاده از فرآیندهای فشار بالا ضمن انجام دادن عمل پاستوریزاسیون در دمای محیط، ویتامین ها، طعم، رنگ، بافت و تازگی ماده غذایی حفظ شده و ماندگاری آن به طور چشمگیری افزایش مییابد.
وی گفت: فرآیند فرآوری مواد غذایی با استفاده از این روش در مدت زمان بسیار کوتاهی انجام میشود و در نتیجه نیازی به فرآیندهای حرارت دهی با زمان طولانی برای پاستوریزه نمودن ندارد. از این منظر این فناوری جزء فناوریهای نوین و دوستدار محیط زیست بوده و در حال حاضر در صنعت غذا با شتاب زیادی رو به گسترش است.
میرزابابایی با بیان اینکه دستیابی به دانش طراحی و ساخت دستگاه در مقیاس آزمایشگاهی این امکان را فراهم آورده تا بتوان نمونههای مشابه و مطابق نیاز سفارش دهندگان ساخته شود، افزود: این دستگاه قابلیت طراحی، ساخت و اجرا در حجمهای مختلف را دارد.