بيش از 35 درصد از افزايش توليد محصولات کشاورزي ناشي از حضور مکانيزاسيون است و در محصولات مختلف نزديک به 50 تا 60 درصد کاهش هزينه توليد محصول را به دنبال دارد.
رئيس مرکز توسعه مکانيزاسيون کشاورزي وزارت جهاد کشاورزي گفت: بيش از 35 درصد از افزايش توليد محصولات کشاورزي ناشي از حضور مکانيزاسيون است و در محصولات مختلف نزديک به 50 تا 60 درصد کاهش هزينه توليد محصول را به دنبال دارد.
دکتر کامبيز عباسي در گفتگو با پژوهش خبری صدا و سیما افزود: در حوزه مکانيزاسيون کشاورزي کشور يک سرمايه گذاري بسيار مطلوبي طي 5 سال اخير در کشور اتفاق افتاده است که بيش از 5500 تا 5600 ميليارد تومان در اين حوزه سرمايه گذاري شده، که با تکيه 95 درصدي به صنعت داخلي کشور ما در خيلي از محصولات ارتقاي مکانيزاسيون را داشته است. در حوزه مکانيزاسيون برنج به عنوان يکي از حوزه هاي کشور که مورد تاکيد بود در ابتدا ما حدوداً 10 تا 15 درصد مزارع مکانيزه بود ولي در حال حاضر اين محدوده به بيش از 70 درصد مزارع کشور رسيد. خوشبختانه مکانيزاسيون اثرات بسيار مثبتي در توليد محصولات کشاورزي گذاشته و بيش از 35 درصد از افزايش توليد محصولات کشاورزي ناشي از حضور مکانيزاسيون است و در محصولات مختلف نزديک به 50 تا 60 درصد کاهش هزينه توليد محصول را به دنبال دارد و کاهش صعوبت کاري و انجام به موقع عمليات کشاورزي و مديريت در مصرف نهاده هاي کشاورزي از اثرات مکانيزاسيون و توسعه آن در بخش کشاورزي است.
وی در خصوص وضع صنعت مکانيزاسيون کشاورزي در ايران و مشکلات اين بخش گفت: خوشبختانه در حوزه مکانيزاسيون کشور اتفاقات بسيار مثبتي روي داده است، اين ناشي از سرمايه گذاري بسيار مناسبي بود که در اين حوزه اتفاق افتاد. اگر چه کماکان ما نيازمند تطابق بيشتر شرايط کشاورزان با شرايط اخذ تسهيلات بانکي هستيم.
عباسی تصریح کرد: در حوزه صنعت ماشين هاي کشاورزي اعتقاد داريم که در وزارت صنعت بايد نگاه ويژه تري به صنعت مكانيزسيون کشاورزي بشود و در منشور صنعتي حوزه صنعتي کشور جايگاه صنعت ماشين هاي کشاورزي به عنوان ابزار امنيت غذايي کشور ارتقاء پيدا بکند و در منشور صنعتي جايگاه مناسبي نسبت به شرايط فعلي پيدا بکند.
رئيس مرکز توسعه مکانيزاسيون کشاورزي وزارت جهاد کشاورزي افزود: در حوزه پلاک گذاري ماشين هاي کشاورزي خوشبختانه در چند سال اخير بيش از 180 هزار دستگاه انواع تراکتور و ماشين هاي کشاورزي پلاک گذاري شد. اين در حالي است که قبل از آن در کليه سنوات ما کمتر 10 هزار دستگاه پلاک گذاري داشتيم، خوشبختانه از سياست هاي حوزه مکانيزاسيون کشاورزي حمايت هاي مطلوبي صورت گرفته و اعتقاد ما بر اين هست که در حوزه بيمه شخص ثالث و بيمه ماشين هاي کشاورزي نياز به يک بازنگري هست و بيمه ماشين هاي کشاورزي در مقايسه با خودرو بايد قطعا از نرخ پايين تر و هزينه کمتري به دليل ريسک هاي پايين ماشين هاي کشاورزي برخوردار باشد.
عباسی تاکید کرد: در حوزه سوخت کشاورزي و ماشين هاي کشاورزي هم باز ما خواهان کارت سوخت و ماشين هاي کشاورزي و ايجاد جايگاه هاي مناسب براي کشاورزان عزيزمان هستيم و مي بايست در اين زمينه هم حوزه سوخت و نفت کشور به فکر مديريت هرچه بهتر جايگاه هاي سوخت و تامين کارت سوخت براي کشاورزان باشد. ما در بخش کشاورزي نيازمند اين هستيم که کشاورز به سادگي و به راحتي هرچه بهتر بتواند الزامات مورد نياز توليد را در خدمت بگيرد تا بتواند توليد مطلوبي را داشته باشد.
پژوهش خبری //