۲۱۴ هزار هکتار از اراضی سبزی و صیفی در سال زراعی گذشته تحت کشت نشایی قرار گرفت.
حسین اصغری با بیان این که بیشترین سطح کشت نشایی مربوط به محصولاتی مانند پیاز، گوجه فرنگی، خیار و هندوانه است، اظهار داشت: در سال زراعی ۹۶-۹۵ حدود ۱۰۳ هزار هکتار گوجه فرنگی با روش کشت نشایی داشتیم.
وی ابراز امیدواری کرد تا پایان برنامه ششم توسعه، همه سطوح اراضی سبزی و صیفی که ظرفیت کشت نشایی دارند با این روش کشت شود.
اصغری افزود: در حوزه سبزی و صیفی به غیر از سیب زمینی و سبزیجات برگی، کشت نشایی در مورد بقیه محصولات قابل اجرا است.
مدیر کل دفتر محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعت، توسعه سیستم های نوین آبیاری را از دیگر اقدامات برای بهینه کردن مصرف آب در حوزه کشت سبزی و صیفی در کشور عنوان کرد و گفت: در سال زراعی گذشته از مجموع سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی ۲۸۵ هزار هکتار با روش تیپ و ۸۰ هزار هکتار با سیستم بارانی آبیاری شد.
وی با بیان این که سیاست این دفتر در مورد محصولات سبزی و صیفی به ویژه جالیزی، استفاده از روش های نوین آبیاری، نشاکاری و پوشش اراضی با مالچ است، افزود: تمایل کشاورزان به کشت محصولات جالیزی مانند هندوانه به علت استفاده از این روش ها و کاهش مصرف آب است.
اصغری اظهار داشت: روش تیپ، راندمان آبیاری را به بالای ۹۰ درصد می رساند و این به معنای ۵۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب است.
وی راندمان آبیاری در محصولات کشاورزی را حدود ۴۰ درصد عنوان و ابراز امیدورای کرد در راستای افزایش راندمان آبیاری تا پایان برنامه ششم توسعه همه سطوح زیر کشت محصولات جالیزی با استفاده از آبیاری تیپ و میکرو آبیاری شود.
اصغری ادامه داد: یکی از برنامه های ما برای مدیریت محصولات جالیزی، همکاری با مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت جهاد کشاورزی برای دستیابی به آمار دقیق تولید کنندگان این محصولات است.
وی گفت: ما با اطلاعات دقیقی که از طریق کارشناسان پهنه از تولید کنندگان به دست می آوریم تعداد تولید کنندگان، میزان تولید و زمان عرضه این محصولات به بازار و کیفیت شان را رصد کنیم و این اطلاعات را در اختیار مسوولان در حوزه تنظیم بازار قرار می دهیم.