مدیرعامل انجمن ام. اس ایران: از زمان تشکیل این انجمن در سال ۱۳۷۸ تا کنون حدود ۷۰ هزار بیمار مبتلا به ام. اس در ۴۷ مرکز استانی و شهرستانی انجمن ام. اس در کشور ثبت نام شده اند.
وی افزود: در تهران حدود 18 هزار و 700 بیمار مبتلا به ام.اس ثبت نام کردند و پس از تهران در استان های فارس، اصفهان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بالاترین بیماران مبتلا به ام.اس را داریم.
هوشمند گفت: پارسال پنج هزار و 800 بیمار جدید ثبت نام کردند که هزار و 800 نفر از آنان مربوط به تهران بودند و حدود سه هزار بیمار هم مربوط به مراکز استانی بودند.
وی با بیان اینکه خیران و مردم، پارسال دو میلیارد تومان به صورت مستقیم به انجمن ام.اس کمک کردند، افزود: این انجمن با برگزاری جشنواره های علمی، کنگره های بین المللی و جشنواره های فرهنگی، اجتماعی و جشنواره های فروش تابلو، نقاشی و هنرهای تجسمی هم حدود دو میلیارد و 800 میلیون تومان درآمد داشت و در مجموع چهار میلیارد و 800 میلیون تومان به بیماران ام.اس کمک کردیم.
هوشمند با اشاره به اینکه اعتبار و بودجه دولتی نداریم،گفت: کمک هزینه های دارویی، توانبخشی، مشاوره روانشناسی و در برخی موارد تأمین مسکن از جمله کمک های انجمن به بیماران ام.اس است.
مدیرعامل انجمن ام.اس ایران افزود: بیماران مبتلا به ام.اس می توانند به انجمن ام.اس ایران واقع در خیابان وصال، کوچه محمد شمس مراجعه کنند و با ارائه مدارک مربوط به بیماری، شناسنامه و عکس، تشکیل پرونده دهند و ثبت نام شوند.
نایب رئیس انجمن ام.اس ایران هم در حاشیه این مراسم در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما با اشاره به اینکه این انجمن به کوشش عده ای از خیران، پزشکان و خانواده بیماران در سال 1378 تشکیل شد، گفت: هدف از تشکیل این انجمن در آن زمان شناساندن این بیماری به مردم و کمک های اقتصادی و اجتماعی به بیماران ام.اس بوده است.
محمدعلی صحرائیان افزود: این انجمن علاوه بر اینکه پلی میان خیران و بیماران مبتلا به ام.اس است، مردم و مسئولان را با این بیماری آشنا و در جهت بیمه شدن داروهای مربوط به این بیماری و آموزش و پژوهش کمک می کند.
وی با اشاره به اینکه بیماری ام.اس مراحل و درجات گوناگونی دارد گفت: متوسط هزینه برای این بیماران حدود یک تا یک و نیم میلیون تومان در ماه است.
صحرائیان افزود: انجمن ام.اس ایران به طور مداوم 1500 بیمار را تحت پوشش دارد و بخشی از هزینه درمان آنان را پرداخت اما به صورت غیرمداوم و موردی هم از تعداد زیادی بیمار ام.اس حمایت می کند.
نایب رئیس انجمن ام.اس ایران با اشاره به اینکه این انجمن هر سال در ماه مبارک رمضان مراسم افطاری با حضور مسئولان و خیران برگزار می کند، گفت: تقدیر از خیران و تداوم همکاری و کمک آنان از اهداف این مراسم است.
صحرائیان افزود: خیران می توانند از طریق شماره حساب های انجمن ام.اس ایران به بیماران کمک کنند و چگونگی هزینه کرد مبالغ نیز به اطلاع آنان می رسد.
وی با اشاره به کمک های دولت در زمینه داروی بیماری ام.اس افزود: در سال های اخیر بیماران با کمبود دارو مواجه نشده اند.
صحرائیان اضافه کرد: برای اشتغال بیماران ام.اس، کارگاه هایی از جمله در زمینه چرم و صنایع دستی فعال شده اند که آنان در آنجاها مشغول کارند و انجمن ام.اس هم کمک می کند تا تولیدات آنان به فروش برسد.
وی تاری دید، ضعف اندام های تحتانی و فوقانی و تعادل نداشتن و بی اختیاری ادرار را از علائم بیماری ام.اس برشمرد و گفت: افراد در صورت مبتلا به این علائم به متخصصان مغز و اعصاب مراجعه کنند.
صحرائیان افزود: بیماری ام.اس به خودی خود منجر به فوت بیمار نمی شود اما ممکن است عوارض ناشی از این بیماری از جمله عفونت و لخته شدن خون در بدن در برخی مواقع منجر به فوت شود.
نائب رئیس انجمن ام.اس ایران گفت: در 20 سال اخیر در جهان داروهای زیادی در درمان ام.اس به بازار عرضه شده که کشورمان در تولید 80 درصد آنها خودکفاست.
صحرائیان افزود: بیماران ام.اس نباید از این بیماری ترس داشته باشند زیرا می توانند بر آن غلبه کنند.
وی اضافه کرد: دوری از استرس، استفاده از غذاهای کم چرب و مصرف نکردن دخانیات موجب کنترل عوارض بیماری ام. اس می شود.
مراسم افطاری انجمن ام. اس ایران شنبه شب با حضور بیش از 100 نفر از خیرین، برخی از هنرمندان و چهره های سیاسی از جمله صادق خرازی در هتل پارسیان استقلال برگزار و از خیران فعال در زمینه کمک به بیماران ام.اس تقدیر شد.