خروج آمریکا از برجام لطمه به اعتبار آمریکا است
وي افزود اما در خصوص تحلیل کاری که دولت ترامپ انجام داده است، این چیزی است که باید سیاستمداران بین المللی درباره آن قضاوت کنند زیرا این کار خلاف قوانین بین المللی است و این کار به اعتبار دولت آمریکا لطمه می زند.
کمالوندي در اين خصوص که آژانس بین المللی انرژی اتمی مسئول نظارت بر اجرای برجام است و این آژانس ده بار پایبندی کامل ایران را به برجام تایید کرده است. با توجه به این مسئله منظور ترامپ از اینکه می گوید ایران به روح این توافقنامه پایبند نبوده است چیست؟ گفت قضاوت درباره پایبندی ایران به برجام وظیفه آژانس است. این آژانس در سالهای گذشته ده بار تاکید کرده است که ایران به تعهدات خود پایبند بوده است. به نظر من دولت آمریکا دنبال پیدا کردن راههایی برای توجیه موضع غلطی است که اتخاذ کرده اند. اگر قضاوتی انجام می شود باید از طریق آژانس باشد و هیچ نهاد دیگری صلاحیت قضاوت درباره پایبندی ایران را به برجام ندارد و آژانس هم به شکلی حرفه ای این کار را می کند. بر اساس گزارشهای آژانس ایران به تعهدات خود عمل کرده است. دولت آمریکا دنبال بهانه است تا ایران را متهم کند. بنابراین فقط آژانس و نه هیچ نهادی دیگری، می تواند قضاوت کند.
وي همچنين در اين باره که آیا اگر این توافقنامه از بین برود، ایران همچنان به مفاد این توافقنامه پایبند می ماند؟ خاطرنشان کرد پاسخ این سوال کاملا روشن است. اگر به توافقنامه پایان داده شود، هیچ دلیلی ندارد که ایران به محدودیتهایی که پذیرفته بود ادامه دهد. این محدودیتها در ازای منافع و برداشته شدن تحریمها پذیرفته شد. بنابراین وقتی تحریمها دوباره برقرار شود، همانطور که آمریکا این کار را کرده است و اگر اروپاییها تحریمها را علیه ایران برقرار کنند، دلیلی ندارد که ایران به تعهدات خود در چارچوب این توافقنامه ادامه دهد و فعالیتهای خود را در برنامه صلح آمیز هسته ای از جمله در بخش تحقیق و توسعه محدود کند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران همچنين درباره اينکه هم اکنون میزان ذخیره هسته ای ایران که قابل تبدیل به گاز فلورید باشد چه قدر است؟ گفت هر زمان که لازم باشد ، ما ماده کافی برای تبدیل داریم. ما درباره صدها هزار کیلوگرم ماده صحبت می کنیم که لازم است تا ایران برای تبدیل و غنی سازی استفاده کند. ما در حوزه هایی غیر از انرژی نیز از صنعت هسته ای استفاده می کنیم. در سالهای اخیر شما شاهد بودید که ما دستاوردهای مختلفی را در این صنعت اعلام کردیم که بیشتر در حوزه غیر نیروگاهی بوده است. ما همچنان تحقیقات و توسعه را در این صنعت ادامه می دهیم و از جمله این تحقیقات تولید نسلهای جدید سانتریفوژهاست. ما دستاوردهای قابل توجهی در این حوزه داشته ایم. از جمله این سانتریفوژها IR6 ، IR8 هستند. اینها سانتریفوژهایی هستند که ما توانسته ایم در سالهای اخیر و پس از برجام بسازیم. ما در حوزه های دیگر از جمله کاربری پزشکی و کشاورزی و دیگر صنایع توانسته ایم از علوم هسته ای استفاده کنیم.
کمالوندي درباره باقی ماندن ایران در ان پی تی نيز گفت ما امضا کننده ان پی تی هستیم و این عضویت از 1974 بوده است و می خواهیم همچنان تا زمانی که به نفع کشور ما باشد، عضو ان پی تی باقی بمانیم.