تغذیه و روزه داری
کارشناس تغذیه مرکز توسعه سلامت کیش گفت: کسانی که به شكل صحیح روزه میگیرند و دو وعده غذای نسبتاً سبک در سحری و افطار میخورند، روزه سبب کاهش وزن آنها میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کیش، بیتا ابراهیمی راد افزود: اگر در هنگام روزه داري یک وعده غذاي انسان حذف شود، كالري دريافتي كمتر از نياز بوده و براي تأمين بقیه آن از چربي ذخيره در بدن استفاده خواهد شد و وزن کاهش می یابد و اگر غذاي مصرفي در سحر، افطار و تا هنگام خواب، در حد نياز بدن و يا حتي بيشتر باشد، افراد به دلیل کاهش فعالیت بدنی، دچار اضافه وزن نیز می شوند.
وی با اشاره به اینکه سحري بايد ويژگي یک وعده ی ناهار را داشته باشد و به گونه اي باشد كه احساس تشنگي را به حداقل برساند افزود: غذاهايي كه آب جذب می کنند مثل ماكاروني، ته ديگ و آش رشته ايجاد تشنگي کرده واستفاده از سالاد و هندوانه تا حدود زيادي مانع تشنگي مي شود.
بیتا ابراهیمی راد با بیان اینکه بهتر است بدون سحری روزه نگيريم، افزود: گرسنگي 24 ساعته سبب افت شدید قند خون و تحليل رفتن عضلات مي گردد كه بسيار زيان آور است.
وی گفت: گاهی روزه داران در انتهای شب اقدام به خوردن شام نموده و سحری میل نمی نمایند که این هم روش مناسبی نیست چرا که شام کامل در آخر شب به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین مناسبی برای سحری باشد.
بیتا ابراهیمی راد گفت: به دليل آن كه معده چندین ساعت خالي بوده، بهتر است با مايعاتي كه تقريباً درجه حرارت بدن را دارند، افطار را شروع كنيد.
وی افزود: با خوردن سبزي و ميوه و شير در دو وعده ی سحر و افطار، نياز بدن به ويتامين ها و املاح بدن به خوبي تأمين مي شود.