به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از لندن، نشست بررسی علل و ابعاد آتش سوزی در برج مسکونی 24 طبقه گرنفل در لندن که پارسال 72 نفر در آن زنده در آتش سوختند، به علت شدت تاثر شماری از حاضران و غش کردن آنان، برای کمک پزشکی به افراد متاثر، تعطیل و به زمان دیگری موکول شد.
روزنامه ایندیپندنت نوشت در جلسه دوم بررسی فاجعه آتش سوزی در برج مسکونی گرنفل (Grenfell)، حسام شاکر شرح داد که چگونه شش نفر از اعضای یک خانواده، پدرش سیریا شاکر، خواهر 33 ساله اش، دامادش و میرنا، فاطمه و زینب، دختران آنان، در آتش سوختند. وی توضیح داد که اعضای خانواده اش را از بیرون برج می دید که در برج آتش گرفته محاصره شده اند و برای زنده ماندن چگونه تقلا می کنند.
حسام شاکر گفت در ساعات اولیه صبح، با زنگ تلفن برادرش از خواب بیدار شده و به تماشای شبکه های تلویزیونی نشسته است که آتش سوزی در برج مسکونی لندن را زنده پخش می کردند. وی افزود به سرعت خود را به محل برج رسانده و دیده است که برج گرنفل کاملا شعله ور است و اعضای خانواده اش از پشت پنجره، کمک می طلبند اما هیچ کمکی دریافت نکردند.
به نوشته ایندیپندنت، حسام شاکر در نشست دیروز عصر افزود در یک شب، همه اعضای خانواده اش را از دست داده است و اکنون خود را تنها احساس می کند. وی توضیح داد هر زمان که از دور چشمش به برج سوخته می افتد، صحنه دردناک کمک طلبی اعضای خانواده اش را می بیند و آتش سوزی در برج، برایش زنده می شود. نمایش تصاویر ضبط شده از آتش سوزی گرنفل نیز بر تاثر مردم افزود و بسیاری از حاضران، به گریه افتادند و تعدادی از آنان که بی طاقت شده بودند، از سالن بیرون رفتند.
ایندیپندنت نوشت برنارد ریچموند، مشاور گروه بررسی کننده این فاجعه، گروه پزشکی را فراخواند و بدین ترتیب، این نشست دلخراش، موقتا به تعویق افتاد.
در آتش سوزی برج مسکونی گرنفل، 72 نفر از ساکنان جان باختند که دو نفر از آنان، سکینه و فاطمه افراسیابی، دو خواهر ایرانی بودند. این فاجعه از زمان جنگ جهانی دوم در انگلیس، بیش ترین تلفات را در بر داشت. بررسی جامع آتش سوزی در برج مسکونی گرنفل، فعلا ادامه خواهد یافت تا چرایی آغاز آتش، چگونگی گسترش سریع آن، نحوه کمک رسانی به ساکنان و راه های پیشگیری از این قبیل فجایع، مشخص شود. تاکنون این نکته روشن شده که پوشش نامرغوب نمای این برج، در گسترش آتش سوزی موثر بوده و قرار است پوشش نمای همه برج های مسکونی انگلیس، بررسی و از ضد آتش بودن آن ها اطمینان حاصل شود.
ساکنان ساختمان می گویند بارها درباره نا ایمن بودن این مجتمع در برابر حوادث و آتش سوزی به مسئولان مربوط هشدار داده شده اما توجهی به درخواست ایمنی و هشدار آنان نشد.
شاهدان روز فاجعه و ساکنان محل می گویند به ساکنان ساختمان توصیه شده بود در صورت بروز آتش سوزی درون آپارتمان خود بمانند و منتظر نجاتشان توسط امدادگران باشند، به برخی هم توصیه شده بود به پشت بام برج بروند تا توسط بالگرد نجات یاند اما شاهدان می گویند نه از امدادگران درون ساختمان خبری شد و نه از بالگرد.
نارسایی ها اعتراض های گسترده مردمی را در پی داشت و گروهی به نام عدالت برای گرنفل پیگیر کوتاهی ها و نیز بررسی دقیق عوامل بروز این فاجعه و مجازات عاملان آن شدند.
براساس اطلاعات منتشر شده در انگلیس از هر پنج خانوار ساکن در گرنفل، هنوز چهار خانوار در مسکن موقت زندگی می کنند.
به نوشته گاردین از 208 خانوار این برج، هنوز 118 خانوار در مسکن غیر دائمی زندگی می کنند و سامان نیافته اند.