شناسایی یک بیمار مبتلا به ویروس تب کریمه کنگو در قشم
یک بیمار مبتلا به ویروس تب کریمه کنگو در قشم شناسایی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: با مراجعه و تشخیص به موقع ویروس اکنون وضعیت جسمانی این بیمار خوب است. بیماری تب کریمه کنگو، بیماری خونریزی دهنده تب داری است که از راه گزش کنه آلوده به حیوان و انسان، مصرف گوشت آلوده، تماس با خون و ترشحات دام آلوده و تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا منتقل میشود. محمد جانباز افزود: برای جلوگیری از شیوع این بیماری، باید گوشت قرمز را از مراکز عرضهای که محصولات آنها نشان و مهر دامپزشکی دارند خریداری شود. وی گفت: در صورت کشتار دام در مراکزی به غیر از کشتارگاههای مجاز، گوشت دام باید به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۰ تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود وی افزود: در صورت مشاهده و احساس سردرد شدید، درد عضلانی، تب، لرز، گیجی، سفتی عضلات گردن، حساسیت به نور، حالت تهوع، استفراغ، گلو درد، پرخونی چشم و خونریزی زیر پوستی فرد بیمار باید در سریعترین زمان به پزشک مراجعه کند. مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: استفاده از لباس مناسب کشتار دام، سم پاشی جایگاههای نگهداری دام و قرار ندادن چاقوی کشتار دام در دهان از مهمترین راههای جلوگیری از شیوع ویروس تب کریمه کنگو است. محمد جانباز افزود: هرمزگانیها میتوانند در صورت مشاهده کشتار غیرمجاز دام با سامانه ۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی هرمزگان تماس بگیرند. وی با اشاره به فوت یک بیمار ابتلا به بیماری کریمه کنگو در کشور گفت: اکنون ۱۰ مورد مبتلا به این بیماری در کشور شناسای شده است