مبارزه با مواد مخدردر اولویت برنامه های شورای هماهنگی تشکل های غیر دولتی قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی با حضور معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ، نشست
سیدجواد حسینی به تشریح عملکرد ، برنامه ها و اولویت های صیانت اجتماعی و توسعه مشارکتهای مردمی درحوزه شورای هماهنگی تشکل های غیر دولتی در امر مبارزه با مواد مخدر پرداخت.
معاون استاندار توسعه صیانت و حمایتهای اجتماعی از معتادان بهبودیافته و خانواده آنان را یکی از برنامه های این حوزه دانست و گفت: افزایش حداقل 10درصدی حرفهآموزی ، آموزشهای فنی و حرفهای ، ایجاد اشتغال و توانمندسازی برای معتادان بهبودیافته و خانواده آنان با بهرهگیری از ظرفیت خیران و با اولویت بهبودیافتگان ترخیص شده از مراکز موضوع ماده 16 از برنامه های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان است.
وی افزود: افزایش حمایت از کارآفرینان و کارفرمایان برای حمایت و مداخله فعال در زمینه اشتغال بهبودیافتگان ، ایجاد ساز و کار اجرایی لازم برای حمایت و کمک به راهاندازی کارگاههای اشتغال و عرضه محصولات تولیدی بهبودیافتگان از دیگر برنامه های این حوزه است.
وی گفت: طراحی و اجرای طرح ملی استانداردسازی ، رتبهبندی و توانمندسازی سازمانهای مردم نهاد با رویکرد اجتماعی به منظور سطحبندی دقیق سازمانهای مردم نهاد از نظر توانمندیهای علمی و اجرایی و همچنین افزایش سرمایههای اجتماعی در امر مبارزه همه جانبه با موادمخدر و روانگردانها در استانهای کشور یکی از اولویت ها و برنامه ها است.
حسینی گفت: آییننامه اجرایی طرح جامع صیانت و حمایتهای اجتماعی از بهبود یافتگان و خانواده آنها به منظور ساماندهی و اتخاذ تدابیر موثر در فرآیند صیانت اجتماعی ، حرفهآموزی ، توانمندسازی و ایجاد ظرفیت اشتغال برای بهبودیافتگان و خانوادههای آنها در استان تدوین شده است.
معاون استاندار گفت: ساماندهی و ارائه کلیه خدمات مراقبت بعد از خروج از مراکز موضوع ماده 16 و اجرای تبصره ذیل آن و احکام مرتبط مندرج در قانون برنامه ششم توسعه برای گسترش مراکز توانمندسازی و صیانت اجتماعی به ویژه در کلانشهرها با مشارکت سازمان بهزیستی کشور و شهرداریها و سایر دستگاههای اجرایی ذیربط از دیگر فعالیت های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان می باشد.
وی افزود: هدف ما تقویت رویکرد اجتماعی و افزایش مشارکت سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای مردمی، خصوصی و تعاونی در عرصه های مختلف امر مبارزه به ویژه کاهش تقاضای مواد مخدر می باشد.
وی گفت: توسعه ظرفیتهای مردمی و گسترش حضور تشکلها و سازمانهای غیردولتی و گروههای مختلف اجتماعی در محیطهای مختلف آموزشی، کاری و کارگری و محلات با هدف پیشگیری اولیه از اعتیاد و مصونسازی اقشار سالم جامعه در کانونهای هدف شهری، روستایی و عشایری در دستور کار قرار دارد.
معاون استاندار تعداد سازمان های مردم نهاد در حوزه مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد را 220 تشکل ذکر کرد و اظهار داشت: 31 تشکل در حوزه درمان، 37 تشکل در حوزه پیشگیری و 152 تشکل در حوزه تیم اجتماع محور فعال هستند.
وی افزود: در حوزه توانمند سازی سازمانهای مردم نهاد تاکنون هزار و 176دوره آموزشی برای ساکنین محلات حاشیه شهر برگزار شده است.
حسینی با اشاره به فعالیت های صورت گرفته شده در حوزه صیانت اجتماعی گفت: برگزاری کارگاه های مهارت شغلی توسط سازمانهای مردم نهاد، ایجاد اشتغال برای هزارو502 نفر از بهبود یافتگان از ابتدای سال 96 تا کنون ، برگزاری دوره های آموزشی فنی و حرفه ای در مراکز ماده 16 به تعداد 30 هزار و 761 نفرساعت و برگزاری دوره های آموزشی فنی و حرفه ای در مراکز ماده 15 به تعداد 11 هزار و 188 نفر ساعت از جمله فعالیت های حوزه صیانت اجتماعی می باشد.
وی افزود: در حوزه اشتغال نیز تاکنون 27 کارگاه برای 833 نفر برگزار شده است.
معاون استاندار با تقدیر از فعالیت های سازمان بهزیستی و شهرداری مشهد اظهار داشت: طرح مانا در حوزه اشتغال معلولین، کیفیت بخشی به مراکز ماده 16 و مردمی کردن آنها از طریق ایجاد شورای مشارکت و پرداختن حق کارفرما به کارگاه ها و شرکت ها برای مدجویان بکار گرفته شده از جمله فعالیت های قابل تقدیر سازمان بهزیستی استان می باشد.
وی افزود: راه اندازی 20 خانه بین راهی برای ترخیص شدگان از مراکز ماده 16 در راستای شهر بدون اعتیاد و واگذاری سوله 2 هزار متری برای پاکسازی شهر از اعتیاد از جمله فعالیت های قابل تقدیر شهرداری مشهد می باشد.