سخنگوی وزارت بهداشت: سمی بودن قارچهای کوهستانی تحت هیچ عنوان قابل تشخیص نیست و پادزهری هم ندارد.
ایرج حریرچی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه سمی بودن قارچهای کوهستانی تحت هیچ عنوان قابل تشخیص نیست و پادزهری هم ندارد، گفت: امسال به دلیل نوع و استمرار بارندگی رشد قارچ خودرو در مناطق کوهستانی و جنگلی افزایش یافته است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: مردم عزیز به ویژه افراد محلی که از روی خصوصیات ظاهری سلامت قارچها را تشخیص میدهند به اشتباه میافتند، زیرا تشخیص سمی بودن قارچ امکان پذیر نیست.
وی گفت: به علت انتقال بارشها به این موقع از فصل و گرمای هوا رویش قارچ افزایش داشته است و متأسفانه تعدادی از هموطنان بر اثر مصرف این قارچها به بیماری مبتلا شدند.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: مردم از مصرف هرگونه قارچ کوهستانی و محلی خودداری و برای مصرف خود قارچهای صنعتی و پرورشی را که به صورت بسته بندی در مراکز مجاز عرضه میشود، تهیه کنند.
حریرچی گفت: اگر فردی قارچ سمی مصرف کرد و با علائم تهوع، استفراغ، اسهال، سردرد یا درد شکم مواجه شد حتماً به بیمارستان یا اورژانس مراجعه کند.
وی افزود: امید است مردم به توصیههای بهداشتی توجه و از مصرف قارچهای کوهستانی خودداری کنند.
حریرچی درباره میزان آسیب زدن قارچهای سمی نیز گفت: این بستگی به میزان مصرف، شدت بیماری زایی سم در آن قارچ و فاصله مراجعه بیمار به مرکز درمانی دارد.
قائم مقام و سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: در مواردی این مسمومیت سرپایی یا به صورت بستری رفع میشود، اما در برخی موارد سم قارچ به کبد آسیب میزند و به نارسایی کبدی منجر میشود که حتی ممکن است پیوند کبد نیز جواب ندهد.
حریرچی گفت: مسمومیت قارچی مانند مسمومیت ناشی از نیش عقرب یا مار نیست که پادزهر داشته باشد و با توجه به تنوع قارچها این مسمومیت هیچ گونه پادزهری ندارد.