رئیس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با رعایت نکات ساده اما کارآمد در زمینه مصرف داروها، میتوان به افزایش سطح سلامت روزهداران کمک کرد.
وی قطع یکباره برخی داروها را بسیار خطرناک عنوان کرد و ادامه داد: تغییر دفعات مصرف دارو، زمان مصرف دارو و رعایت نکردن فاصله زمانی مصرف دارو میتواند باعث تغییر اثربخشی و تأثیر داروها در بدن شود و مشکلات درمانی ایجاد کند.
افرازی با اشاره به ارتباط مستقیم اثربخشی بسیاری از داروها، با مصرف بهموقع آنها، از بیماران خواست، نوبت داروی خود را خودسرانه قطع نکنند زیرا که قطع ناگهانی برخی از داروها به علت روزهداری بسیار خطرناک است.
وی به دیابتیها نیز توصیه کرد پیش از روزهداری، شرایط قند خون، فشارخون، چربی خون، انعقاد خون را بسنجند و رژیم غذایی و دارویی مختص خود را از پزشک دریافت کنند.
به گفته رئیس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، بارداری، شیردهی، روده تحریکپذیر، یبوست، زخمهای گوارشی، اختلالات کلیوی و بیماریهای اعصاب و روان، شرایطی هستند که فرد ملزم است پیش از روزهداری با پزشک معالج خود مشورت کند.
افرازی توصیهای هم به بانوان داشت، اینکه از استفاده خودسرانه از داروهای ضدبارداری ترکیبی LD، HD برای قطع خونریزی دوران قاعدگی در ماه مبارک رمضان بپرهیزند زیرا پیامدهای خطرناکی مانند اختلالات انعقادی، ایجاد لخته در عروق اندامهای تحتانی و حتی آسیب عروق مغزی را به دنبال دارد.