هشتمین آئین قرق شکنی مراتع کوچ عشایر در مرتع نیزه بن کبوتر اسطل سرخ آباد سوادکوه برگزار شد .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سوادکوه در هشتمین دوره قرق شکنی و کوچ عشایر در شهرستان سوادکوه با اشاره به سنت دیرینه قرقشکنی آن را امری برای شکرگذاری از خداوند و ساماندهی ورود دام به مراتع دانست.
حمیدرضا احمدی قرق شکنی را عاملی برای پویایی مراتع، رعایت حقوق عرفی مرتع و صرفهجویی در کار نیروهای حفاظتی دانست.
وی قرقشکنی را عاملی برای ورود بههنگام مرتعداران دانست و افزود: امسال بیش از 96 درصد از مرتعداران بهموقع وارد مرتع شدهاند.
احمدی میزان مراتع شهرستان را 43 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: 717 بهرهبردار، شش تعاونی مرتعداری و یک انجمن صنفی مرتعداری در شهرستان سوادکوه وجود دارد.
احمد محمدی، رئیس دادگستری شهرستان سوادکوه با بیان اینکه شهرستان سوادکوه به نام دامپروری شناخته شده است، بر تقویت صنعت دامداری در شهرستان تأکید کرد و افزود: اولویت با دامداری است و دیگر صنایع باید در کنار این دامداری باشند.
وی بر لزوم توجه مسئولان شهرستان بر ایجاد صنایع وابسته به دامداری اشاره کرد و گفت: با تعطیل شدن کارخانجان شیر و ماست در شهرستان، دامداری ما نیز تعطیل خواهد شد.
احمدی با اشاره به کشت گیاهان دارویی در مراتع گفت: با آموزش دامداران در این زمینه، کشت گیاهان دارویی میتواند بهعنوان یک صنعت مستقل کمک کار دامداران شود.
رئیس دادگستری شهرستان سوادکوه با اشاره به کمبود آب، به ممنوعیت کشت مجدد اشاره کرد و افزود: کشت دوم اندک ذخایر آب را از میان خواهد برد.
وی بر لزوم یک برنامه جایگزین با اجرایی شدن طرح تنفس جنگل تأکید کرد و افزود: بدون برنامه جایگزین شاهد گرانی چوب و در نتیجه افزایش قاچاق چوب خواهیم بود.
محمدی با اشاره به کمبود امکانات در زمینه اطفا حریق در شهرستان، بر ضرورت شناسایی مناطق بحرانی و نیمهبحرانی و تخصیص اعتبار لازم در این زمینه تأکید کرد.
قرق شکنی یا همان باز شدن مرتع که از سنت دیرینه دامداران مازندرانی است که پس از سپری شدن فصل سرما ورشد گیاهان در مراتع سوادکوه برگزارشد.
قرق شکنی سال های قبل در منطقه ییلاقی چرات ،دراسله ؛گدوک و... سوادکوه برگزار شده بود.