مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری: هزینه تمام شده ساختمان واقع شده در بافتهای ناکارآمد شهری ۲۰ درصد برای سازنده و مالکان نسبت به سایر مناطق کاهش یافت.
وی ادامه داد: هر هفته با حضور نهاوندیان معاون اقتصادی و تیم اقتصادی دولت برگزار و پیشنهادها تدوین و نهایتا در قالب دستورالعمل 23 ماده ای، اواخر هفته پیش تحویل دولت شد و شب گذشته به تصویب هیئت دولت رسید.
عشایری با بیان اینکه در هر 2 مدل عرضه و تقاضا، اتفاق های خوبی در باز افرینی شهری صورت گرفته است گفت: برای اینکه بتوانیم از توسعه گران از اجرای برنامه دربافت های ناکارآمد حمایت کنیم چندین تقاضا را از دولت داشتیم.
وی تصریح کرد: بانک ها اجازه دارند مدل تسهیلات دهی برای توسعه گران را در قالب ساختمان پرداخت نکنند و طرحها را بپذیرند یعنی تسهیلات مبتنی بر محله باشد و توسعه گرانی که طرح محله محور را ارائه می دهند 10 درصد هزینه های غیر ساختمان توسعه گران به عنوان آورده توسعه گران محسوب شود و بانک ها اجازه داشته باشند 10 درصد مبلغ تسهیلات را به عنوان هزینه های غیرساختمانی بپذیرند.
مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری افزود: نسبت مالکانه ای که از توسعه گران در شرایط عادی در تمام نقاط شهر 25 درصد می پذیرند در بافت ناکارآمد شهری به 20درصد تقلیل پیدا کرد که 10 درصد هزینه غیرساختمانی است. اگر 10درصد دارای سرمایه توسعه گران و 10درصد هزینه غیرساختمانی باشد می تواند از تسهیلات استفاده کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: مورد دیگری که مطرح شد درباره هزینه وحقوق انشعابات آب ، برق وگاز بود که قرار شد حقوق انشعابات، تاسیسات و خدمات شهری حذف شود یعنی شهروندی که خانه در این بافت دارد و حق انشعاب ان یک و نیم میلیون تومان بود الان که این خانه به چند واحد تبدیل می شود هزینه حق انشعاب دوم دریافت نمی شود و هزینه های خدماتی و انشعابات با تخفیف ودر انتهای ساخت از توسعه گران دریافت می شود که این امر باعث کاهش هزینه های تمام شده توسعه گران می شود.
وی بیان کرد: با سازمان نظام مهندسی برای تخفیف هزینه های مهندسی صحبت شد تا اگر شورای شهر تصویب کند شهرداری ها 30 درصد و دولت 70 درصد هزینه ها را در حوزه زیر بنایی و فضای عمومی شهری در حوزه تملک و اجرا پرداخت کنند.
عشایری ادامه داد: قرار شد 1500 میلیارد تومان از بودجه عمومی دولت سالانه در اختیار سازمان بازآفرینی شهری قرار داده شود تا به عنوان اهرمی کردن توسعه خدمات روبنایی و زیربنایی در محله باشد.
مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهری گفت: درباره بندهایی چون مالیات، بیمه ساختمانی و ... هم صحبت شده است و تمام بافت های ناکارآمد شهری تابع ضوابط مناطق محروم کشور در حوزه بیمه و مالیات و سایر خدمات خواهند بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه هنوز تسهیلات جدید درباره ساخت برای توئسعه گران مصوب نشده است افزود: برای سازندگان تسهیلات ساخت را الزاما از محل صندوق توسعه ملی تعریف کرده بودیم و بانک مرکزی پیشنهاد ما را به کمیسیون مربوطه در مجلس منتقل کرده است.
وی گفت: تقاضای یک میلیارد دلار برای تسهیلات ساخت به توسعه گران شده که معادل ریالی آن در اختیارشان قرار گیرد تا معادل 50 میلیون تومان با سود 9 الی 10 درصدی برای هر واحد مسکونی در اختیار توسعه گران دهیم .