قرارداد انتقال دانش فنی ۴ رقم بذر اصلاح شده جدید به بخش خصوصی با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهور در کرج منعقد شد.
وی با بیان اینکه طرح های جدید که امسال داریم هم می توان به سرعت آغاز و همکاری شرکت های دانش بنیان در حوزه کشاورزی گسترده تر شود، افزود: یکی از مهمترین جنبه های قرارداد امروز ورود دستاورد های تحقیقاتی به زندگی مردم است که این همان تولید ثروت از علم است.
زند معاون تحقیقات وزیر جهاد کشاورزی هم در این مراسم گفت: این 241 امین قرارداد واگذاری دانش فنی کسب شده به بخش خصوصی است و تاکنون از جمع این واگذاری ها دانش فنی 50 رقم بذر جدید به شرکت های دانش بنیان داده شده است.
وی با اشاره به وجود 5 برنامه عمده به نژادی زراعی، باغی، آبزیان، دام و گیاهان جنگلی و دارویی در وزارت جهاد کشاورزی افزود: تا 5 سال گذشته روند به نژادی گندم کاملا دولتی بود اما از سال 92 دو رشته برنامه خصوصی و بین الملل به برنامه ها افزوده شد.
معاون تحقیقات و توسعه کشاورزی وزیر جهاد کشاورزی افزود: در حوزه بین الملل از تمام خزانه های جهان نمونه وارد کشور و تحقیقات بر روی آنها آغاز شده است که این کار در هزار و 850 لاین گندم انجام می شود.
زند افزود: در حوزه بخش خصوصی هم 28 رقم گندم بخش خصوصی معرفی کرده و علاوه بر آن 52 رقم ذرت هم توسط شرکت های دانش بنیان توسعه و بهبود داده شده است که در صف آزمایش و تایید نهایی قرار دارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون 30 مزرعه در کشور کار اصلاح نژاد ارقام زراعی را انجام می دهند، افزود: 2 هزار و 700 لاین درحال آزمایش است که در آزمایش ها مقاومت به آفات و خشکی و همچنین بهبود حجم تولید در واحد سطح از اصلی ترین برنامه های توسعه و بهبود ارقام بذرها است.
این معاون وزیر جهاد کشاورزی راه توسعه تحقیقات بذر را واگذاری به بخش خصوصی دانست که با این برنامه ریزی به قول معروف هر بذر صاحب پیدا می کند و در تکمیل این جمله گفت: هم اکنون 60 درصد تحقیقات دولتی و 40 درصد خصوصی است که برنامه ریزی شده تمام دولتی ها خصوصی سازی شود.
نجفی استاندار البرز هم در این مراسم گفت: توسعه تحقیقات کشاورزی در استان البرز به عنوان استان مهد علم و فناوری از برنامه های راهبردی است.
وی افزود: استان البرز قدیمی ترین مراکز تحقیقات کشاورزی کشور را دارد که این روزها نتایج تحقیقات این حوزه در تولیدات زراعی و باغی و به طبع آن در زندگی مردم مشهود است.
نجفیان رییس موسسه تحقیقات و اصلاح بذر و نهال کشور هم در این مراسم عقد قرارداد گفت: این موسسه از زمان انقلاب شکوهمند اسلامی تا امروز بیش از 220 رقم بذر جدید معرفی کرده است.
وی افزود: ابتدا تعداد دستاورد ها کم بود که حدود 1 ممیز 6 دهم رقم در سال معرفی می شد اما سرعت معرفی نمونه های جدید در سال های اخیر بیشتر شده که برای نمونه سال گذشته 16 رقم معرفی شده است.
نجفیان با بیان اینکه ارقام معرفی شده کیفیت و کمیت تولید محصول را به شکل قابل توجهی بهبود می دهد، گفت: معرفی هر بذر جدید و بهبود نژاد داده شده بسیار مشکل و زمان بر است که برای معرفی هر نمونه بیش از 12 سال زمان نیاز است.
رییس موسسه تحقیقات و اصلاح بذر و نهال کشور گفت: سالانه 1 میلیون و 200 هزار تن بذر گندم در کشور نیاز است که بیش از یک سوم آن ارقام بهبود داده شده است.
وی افزود: 70 هزار نمونه هم در بانک ژن موسسه تحقیقات بذر و نهال در کرج وجود دارد که گنجینه ای ارزشمند به شمار می رود.
نجفیان در پایان گفت: به زودی ارقام جدید اصلاح نژاد شده در موسسه تحقیقات بذر و نهال رونمایی می شود.