نخستین جشنواره گردشگری عشایری درمنطقه هلیاب گدوک سوادکوه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مدیر کل امور اداری ،رفاه و پشتیبانی سازمان امور عشایر کشور در حاشیه این جشنواره با اشاره به جمعیت حدود 2 درصدی عشایر در کشور وفعالیت آنها درتولید 25 درصد گوشت دام ، بیش از 5 درصد زراعت ،35 درصد صنایع دستی و 60 درصدحوزه مزارع کشور گفت : با اجرای طرح گردشگری عشایری، گردشگران می توانند علاوه بر استفاده غذاهای سنتی بویژه فرآورده های لبنی و صنایع دستی ، با فرآیند دامداری و شیوه زندگی عشایر آشنا شوند.
نصیری با بیان اینکه عشایر علاوه بر تولیدات دامی می تواند باکشت و بهره برداری از گیاهان دارویی و استفاده از ظرفیتهای بوم گردی گام موثری در جهت اقتصاد مقاومتی بردارد افزود: ما نیز معتقدیم هر چادر عشایر نمادی از یک کارگاه تولیدی و جلوه ای ازاقتصاد مقاومتی است.
وی به وظیفه دولت در فراهم کردن امکانات مناسب عشایر اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه توسعه ششم توسعه اعتبار ات مناسبی برای حوزه عشایری و روستایی درنظر گرفته شد تا با تعیین سهم حوزه عشایر شهرستان توسط استانداری و فرمانداری ها در تخصیص اعتبارات، عشایر بتوانند با معرفی به اداره کل عشایری و میراث فرهنگی و گردشگری تسهیلات دریافت کنند.
مدیر اداره امور عشایری مازندران نیز هدف از برگزاری این جشنواره را استفاده از جلوه های طبیعی و انسانی موجود در محیط زندگی عشایری برای رونق گردشگری استان و کسب و کار عشایر اعلام کرد.
سید صمد کاظمی با اشاره به شناسایی5هزارو 920 عشایر مازندران و کوچ سالانه حدود یک میلیون و 300 هزار واحد دامی عشایر به مناطق ییلاقی استان، گفت : با ایجاد حمام سیار و خط لوله آب در محل اسکان و زندگی عشایران ، گردشگران می توانند به راحتی علاوه بر اقامت ، از طبیعت زیبای کوهپایه ای و مرتعی بهره مند شوند که با توسعه گردشگری عشایری کمک زیادی به معیشت عشایر می شود .
مازندران حدود 480 هزار هکتار مرتع ،که 90 درصد آن در منطقه ییلاقی و 20 هزار هکتار در منطقه میان بند قرار دارد.