پژوهشگران اصفهانی موفق به تولید نانو حامل خوراکی از گیاه شاهی برای محافظت از ویتامین A در بدن شدند.
میلاد فتحی هدف از اجرای این طرح را ریزپوشانی یا کپسوله کردن ویتامین A با استفاده از الیاف خوراکی دوجزئی دانست و افزود: در این طرح نانویی ابتدا با استفاده از روش الکتروریسی نانوالیافی دوجزئی متشکل از موسیلاژ دانهی شاهی و پلی ونیل الکل تولید و این نانو الیاف به منظور ریزپوشانی ویتامین A استفاده و ارزیابی و در نهایت با ایجاد محیط شبیهسازیشدهی معده، عملکرد نانوحاملها در محافظت و رهاسازی ویتامین A بررسی شد.
وی از نتایج حاصل از پژوهش، قطر بهینه الیاف استفاده شده در ریزپوشانی را بین 90تا170 نانومتربیان کرد و گفت: با بررسی رهاسازی ویتامینA در محیط شبیهسازیشده معده و روده هم مشخص شد که نانو الیاف تولید شده بهعنوان حاملی مناسب میتواند از تخریب ویتامینA در معده جلوگیری و به افزایش قابلیت زیستی در روده کمک کند.
نتایج این طرح نانویی حاصل تلاش میلاد فتحی عضو هیأتعلمی دانشگاه صنعتی اصفهان و آرزو فهامی دانشآموخته کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان در مجله Food Hydrocolloids منتشر شده است.