دومین مرحله از برنامه پایش بلند مدت خلیج فارس و دریای عمان بوسیله شناور کاوشگر خلیج فارس در محدود آبهای تنگه هرمز و شرق خلیج فارس تا عسلویه آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی، بهروز ابطحی رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: این مرحله از گشت دریایی از ۲۶ اردیبهشت و با حضور جمعی از متخصصان و اعضای هیئت علمی پژوهشگاه به همراه استادان و محققان دانشگاههای هرمزگان، خلیج فارس (بوشهر) و علوم و فنون دریایی (خرمشهر) آغاز شد.
کارشناسان در گروههای مختلف علمی شامل فیزیک دریا، شیمی دریا، زیست شناسی دریا، زمین شناسی دریا، اقیانوس شناسی ماهوارهای علوم جوی، فناوری و مهندسی، به بررسی و مطالعه ویژگیهای محیطی و پدیدههای حاکم بر این منطقه خواهند پرداخت.
ابطحی درباره تعداد مکانهای در دست نمونه برداری و اندازه گیری در این گشت افزود: اندازه گیریها و نمونه برداریها در ۲۷ نقطه (پنج ترانسکت عمود بر ساحل در عمیقترین کانال خلیج فارس و تنگه هرمز) انجام میشود.
وی گفت: پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در نظر دارد با برگزاری گشتهای دریایی منظم و هدفمند در قالب یک برنامه جامع پایشی، شناخت کاملی از محیطها دریایی پیرامونی به ویژه خلیج فارس و دریای عمان ایجاد کند تا در بهره برداری پایدار از منابع زیستی و غیر زیستی موجود و مدیریت بهینه زیستگاههای حساس و ارزشمند این منطقه مورد استفاده تصمیم گیران و دولتمردان کشور قرار گیرد.