بيانيه نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی؛
ضرورت تشکیل کمیته تحقیق جنایات صهیونیستها
سازمان همکاری اسلامی حملات صهیونیستها را محکوم و بر تشکیل کمیته بین المللی برای تحقیق تاکید کرد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از استانبول؛ نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی برای بررسی آخرین تحولات سرزمین های اشغالی فلسطین و نوار غزه با حضور سران کشورهاي اسلامي ازجمله جمهوري اسلامي ايران در استانبول در ترکیه برگزار شد.
سازمان همکاری اسلامی حملات اخیر نظامیان صهیونیست به غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه را به شدت محکوم و بر تشکیل کمیته بین المللی برای تحقیق در خصوص این حملات تاکید کرد.
درخواست روحاني براي بازنگري در مناسبات اقتصادي با آمريکا
رئیس جمهور کشورمان در اظهارات خود در اجلاس استانبول از کشورهای مسلمان خواست در واکنش به انتقال سفارت آمریکا به قدس در روابط اقتصادی خود با این کشور بازنگری کنند.
روحانی در نشست سران سازمان همکاري اسلامي گفت: «من از دیگر کشورها می خواهم تمام روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع و در روابط اقتصادی خود با آمریکا بازنگری کنند.»
رئیس جمهور کشورمان در این نشست با ارائه شش ابتکار و پیشنهاد عملی، از همه مسلمانان و دولت های اسلامی خواست با وحدت در عمل و همکاری و همراهی در ساختن منطقهای قویتر و پایدارتر و دوری از منازعات بیهوده و فرساینده، زمینه پایان اشغالگری را فراهم ساخته و منطقه پهناور خاورمیانه و آسیای غربی را یکبار دیگر به مکان همزیستی ادیان ابراهیمی تبدیل کنند .
تصوير ورود رئیس جمهور کشورمان به سالن اجلاس و گرفتن عکس يادگاري
ديدار روحاني و اردوغان در حاشيه اجلاس استانبول
رئیس جمهور کشورمان بر ضرورت توسعه همکاریهای ایران و ترکیه در زمینه حل و فصل مسائل منطقه بویژه دفاع از حقوق ملت مظلوم فلسطین تاکید کرد. حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی شامگاه جمعه به وقت محلی در حاشیه اجلاس فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی و در دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه، افزود : برگزاری و استقبال از این اجلاس در شرایط حساس منطقه نشان دهنده توجه کشورهای اسلامی به موضوع فلسطین است. رئیس جمهور روابط دوستانه و برادرانه ایران و ترکیه در بخشهای مختلف تجاری، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی را حائز اهمیت خواند و خاطرنشان کرد: تسریع در توسعه همکاری های بانکی دو کشور موجب استفاده از ظرفیت ها در راستای گسترش مبادلات تجاری فی مابین خواهد بود. دکتر روحانی با اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام ، این اقدام را تخلفی آشکار از قوانین بین المللی دانست و گفت : شاهدیم که اکثر کشورهای دنیا با این اقدام دولت آمریکا مخالفت کرده و آن را محکوم کردهاند. رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: ایران و ترکیه همواره و در شرایط گوناگون در کنار هم قرار داشته و خواهند داشت. رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز در این دیدار با تقدیر از حضور تاثیر گذار رئیس جمهور و هیات ایرانی در اجلاس فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی، اظهار داشت: مسوولان دو کشور تلاش های مثبتی در راستای توسعه روابط و همکاری های فی مابین انجام دادهاند که باید این تلاش ها بیش از پیش گسترش یابد. رئیس جمهور ترکیه رایزنی و همکاری ایران و ترکیه در زمینه مسائل منطقهای و تلاش در راستای توسعه ثبات و امنیت در منطقه را حائز اهمیت برشمرد و افزود: بسیاری از اقدامات دولت آمریکا مانند خروج یکجانبه آنها از برجام و انتقال پایتخت شان به قدس شریف برای سایر کشورهای جهان مشروع و قابل قبول نیست و اگر در برابر این اقدامات آنها ایستادگی کنیم، به نتیجه مناسب خواهیم رسید.
ضرورت تشکیل کمیته تحقیق جنایات صهیونیستها
ضرورت تشکیل کمیته تحقیق جنایات صهیونیستها
ضرورت تشکیل کمیته تحقیق جنایات صهیونیستها
اردوغان: بیانیه نشست سران سازمان همکاری اسلامی،جهانیان را غافلگیر خواهد کرد
رئیس جمهور ترکیه با محکوم کردن اقدامات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و حمایت آمریکا از این رژیم تأکید کرد: بیانه پایان نشست سازمان همکاری اسلامی جهان اسلام و جهانیان را غافلگیر خواهد کرد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به عنوان رئیس نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی که به درخواست ترکیه برای بررسی آخرین تحولات مربوط به سرزمین های اشغالی و نوار غزه در حال برگزاری است، در مراسم افتتاحیه این نشست گفت: «قدس شهر مقدسی است و امکان ندارد اجازه دهیم سرنوشت آن به دست دولت تروریست اسرائیل تعیین شود. دفاع از قدس به معنای دفاع از صلح و مقدسات دینی است. ما در دفاع از آرمان عادلانه ملت فلسطین و مقابله با ریخته شدن خونشان در کنار آنها ایستاده ایم».
اردوغان در ادامه درباره نقش منفی آمریکا در مسأله فلسطین گفت: «آمریکا درباره قدس تصمیماتی اتخاذ کرد که با قوانین بین المللی تعارض دارد. تصمیمات اخیر آمریکا درباره فلسطین و قدس، اسرائیل را برای ادامه دادن به اقدامات متجاوزانه خود علیه فلسطینیان جسورتر کرده است. تصمیمات و اقدامات آمریکا مشکلات منطقه را افزایش می دهد و به حل این مشکلات کمکی نمی کند. اقدمات آمریکا به شعله ور شدن بیشتر منطقه منجر می شود و مسلمانان، مسیحیان و یهودیان را به یک اندازه متضرر می سازد.
وي افزود: آمریکا پس از آنکه با اقدامات اخیر خود دستش به خون فلسطینیان آغشته شد به بخشی از مشکلات در منطقه خاورمیانه تبدیل شده است. با وجود وتوی آمریکا به تلاش خود برای پاسخگو کردن اسرائیل در مقابل سازمان ملل و نهادهای بین المللی ادامه می دهیم».
اردوغان تصریح کرد: «سکوت سازمان ملل را در قبال اوضاع فلسطین محکوم می کنیم. اقداماتی که اسرائیل درباره فلسطینیان انجام می دهد به اقدامات راهزن ها شباهت دارد. کشتار فلسطینیان به دست اسرائیل نماد تروریسم سازمان یافته دولتی است. اسرائیل قصد دارد خود را تبرئه کند و گمان می کند می تواند با دروغ پردازی جنایت های خود را پوشش دهد. عدم بازخواست اسرائیل در مقابل قانون این رژیم را گستاخ تر کرده است».
پیش نویس بیانیه پایانی اجلاس فوق العاده کشورهای اسلامی در استانبول
سران کشورهای سازمان همکاری اسلامی با انتشار بیانیهای ۳۰ مادهای، از جامعه جهانی خواستار حفاظت بین المللی برای مردم فلسطین از جمله اعزام نیروهای بین المللی صلح به این منطقه شدند.
در این بیانیه که در پایان نشست فوق العاده این سازمان در استانبول صادر شد رژیم صهیونیستی به دلیل ارتکاب جرایم «غیرانسانی»، «وحشیانه» و «غیرقانونی» در قبال مردم فلسطین که به اشغال غیرمشروع سرزمین فلسطین و به ویژه نوار غزه دست به اعتراض مسالمت آمیز زده بودند، محکوم شد.
در این بیانیه اسرائیل به عنوان «نیروی اشغالگر» مقصر اصلی جان باختن بیش از ۶۰ تن و زخمی شدن بیش از ۲۷۰۰ تن از غیرنظامیان فلسطینی در رخدادهای روز ۱۴ مه اعلام و تصریح شد: این اقدامات وحشیانه توسط نیروهای اشغالگر اسرائیل و با حمایت آمریکا که در شورای امنیت مانع حسابرسی از این کشور میشود، انجام گرفته است.
این جرایم بدنبال انتقال غیرقانونی سفارتخانه آمریکا به قدس شریف انجام گرفته و به دولت اسرائیل برای اقدام علیه مردم بی گناه جسارت داده شد.
در این بیانیه با اشاره به این که حفظ موقعیت تاریخی، معنوی و قانونی شهر قدس چارچوب اصلی این سازمان را تشکیل میدهد، از نهادهای بین المللی به ویژه شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته شده است، تا زمینه حسابرسی از اسرائیل در قبال جرایم این رژیم علیه مردم فلسطین فراهم شود و همچنین این نهادها برای پایان این اقدامات ظالمانه به طور قانونی و اخلاقی اقدام کنند.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی طی این بیانیه خواستار تشکیل کمیته کارشناسان بین المللی مستقل برای رسیدگی به جنایات و کشتار توسط نظامیان اسرائیل و تعیین مسئولیت کیفری مقامات این کشور و ارایه آنها به نهادهای مربوطه بینالمللی شد.
در این بیانیه از ارگانهای اصلی سازمان ملل شامل شورای امنیت، دبیری کل، مجمع عمومی، شورای حقوق بشر، کمیسیاری عالی حقوق بشر و دیدهبانان ویژه خواسته شد تا فورا برای تشکیل یک کمیته بررسی برای رسیدگی به موارد مذکور فراخوانده شوند.
سران کشورهای اصلی همچنین در این بیانیه به اهمیت همکاری در یک چارچوب مشخص با اتحادیه عرب، اروپا و آفریقا و سایر نهادهای بین المللی و منطقهای تاکید کردند.
سازمان همکاری اسلامی بار دیگر شناسایی غیرقانونی قدس به عنوان پایتخت نیروی «اشغالگر» اسرائیل توسط رئیس جمهور آمریکا را بی اعتبار خواندند و آن را حمله به حقوق تاریخی، ملی، طبیعی و قانونی مردم فلسطین دانستند.
در این بیانیه آمده است: گشایش سفارتخانه آمریکا در قدس اشغالی موقعیت این شهر به عنوان پایتخت ابدی فلسطین را تغییر نداده بلکه موجب تحکیم موضع ما در قبال غیرقانونی بودن الحاق آن توسط نیروی اشغالگر اسرائیل میشود.
سران کشورهای اسلامی انتقال سفارتخانه گوتالاما به قدس در پیرو اقدام آمریکا را، محکوم و اعلام کردند که برای جلوگیری از این نوع اقدامات، تدابیر اقتصادی و سیاسی و سایر موارد مشابه اتخاذ خواهد شد.
در بیانیه مذکور با تاکید بر لزوم حمایت از اقدامات سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک «UNRWA» از سوی کشورهای عضو، آمده است: در این زمینه تشکیل صندوق توسعه «وقف» رضایت بخش است. سازمان همکاری اسلامی در چارچوب قطعنامه ۱۹۴ مجمع عمومی سازمان ملل متحد به حق بازگشت پناهنجویان فلسطینی تاکید میکند. در زمینه برقراری عدالت و صلح در گام نخست باید جنایات و نسل کشی فلسطینیها که ۷۰ سال پیش در روز نکبت صورت گرفت به رسمیت شناخته شود.
این بیانیه با تصویب سران کشورهای سازمان همکاریهای اسلامی نهایی و قرائت میشود.
تاکيد سازمان همکاری اسلامی بر تشکیل کمیته بینالمللی تحقیق درباره جنایات صهیونیستها
سازمان همکاری اسلامی حملات اخیر نظامیان صهیونیست به غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه را به شدت محکوم و بر تشکیل کمیته بین المللی برای تحقیق در خصوص این حملات تأکید کرد.
یوسف بن احمد العثیمین دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در کنفرانس مطبوعاتی پس از پایان نشست فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی در خصوص بیانیه پایانی این نشست و تصمیمات اتخاذ شده در آن گفت: این دومین نشست فوق العاده سران سازمان همکاری اسلامی است که برای بررسی تحولات فلسطین و قدس در استانبول برگزار می شود و تکمیل کننده تصمیمات و تدابیر اتخاذ شده در نشست های پیشین است. در این نشست حملات اخیر نظامیان اسرائیل به برادران فلسطینی با شدیدترین لحن ممکن محکوم شد. بیانیه پایانی پس از پایان جلسه به صورت مکتوب در اختیار روزنامه نگاران و افکار عمومی قرار می گیرد، اما بندهای مهم و اساسی که لازم است همگان از آن اطلاع داشته باشند عبارتند از:
1. دعوت به فراهم کردن زمینه حمایت بین المللی از ملت فلسطین.
2. مکلف ساختن دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی به تشکیل کمیته بین المللی و مستقل کارشناسان برای تحقیقات در خصوص جنایت های اسرائیل علیه فلسطینیان.
3. درخواست از سازمان ملل برای تشکیل کمیته بین المللی حقیقت یاب برای آغاز تحقیقات در خصوص جنایت های اخیر اسرائیل. هیأت های عربی و اسلامی این موضوع را در سطح شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل پیگیری خواهند کرد.
4. تأکید بر اینکه قدس شرقی پایتخت کشور فلسطین است و انتقال سفارت به آن و تلاش آمریکا برای به رسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت اسرائیل، واقعیت تاریخی این شهر را تغییر نمی دهد.