ناصر فتحی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ افزود: برای اینکه به استاندارد کشوری برسیم در تهران نیاز به 900 مدرسه و در شهرستان استان تهران به 400 مدرسه نیازمندیم تا به استاندارد 25 دانش آموز در هر کلاس برسد.
وی افزود: هم اکنون میانگین تعداد دانش آموزان در هر کلاس 32 نفر در شهر تهران و 33 نفر در شهرستان های استان تهران است و اگر مدرسه ای ساخته نشود کلاس های ما به مرز 38 تا 40 نفر خواهد رسید.
فتحی گفت: هم اکنون 168 مدرسه در تهران و 650 مدرسه در شهرستان های استان تهران به ویژه شهر قدس، بهارستان و قرچک دو شیفت اداره می شود که تعداد این مدارس در سال آینده افزایش خواهد یافت و ممکن است برخی مدارس نیز سه شیفته اداره شوند.
سرپرست اداره کل نوسازی مدارس استان تهران، مهاجرپذیری شهرهای اقماری استان تهران و رشد جمعیت دانش آموزی را علت افزایش تعداد مدارس دوشیفته عنوان کرد.
فتحی گفت: در شهرک های اقماری مسکن پرند و پردیس به 500 مدرسه 15 کلاسه نیاز داریم که هیچ اعتباری برای ساخت آنها در آموزش و پرورش وجود ندارد و قرار است وزارت مسکن و شهرسازی از محل فروش زیرساخت های مسکن مهر این مدارس را بسازد.
وی گفت: هم اکنون تنها 35 مدرسه در پردیس در حال ساخت است و 4 مدرسه نیمه تمام نیز در پرند به حال خود رها شده اند.
فتحی با اشاره به اینکه سرانه فضای آموزشی در شهر تهران یک متر مربع کمتر از سرانه کشوری است، افزود: بیشتر کمبود مدارس در مناطق 5 و 9 شهر تهران است و از لحاظ مدارس تخریبی و فرسوده نیز مناطق 12 ، 6 ، 7 و 8 بیشترین مدارس تخریبی را دارند.
فتحی با تأکید بر اینکه 250 مدرسه بالای 60 سال در تهران همچنان در حال پذیرش دانش آموز هستند، گفت: اگر فکری برای تخریب و نوسازی این مدارس نشود با کوچکترین زمین لرزه بر سر دانش آموزان خراب خواهد شد.
وی افزود: در استان تهران 13 هزار کلاس درس نیازمند تخریب و بازسازی است که تنها 6 هزار و 700 کلاس در شهر تهران و 900 کلاس در شهرستان های استان تهران تخریب و نوسازی شده اند و برای تخریب و نوسازی بقیه نیز به هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
سرپرست اداره کل نوسازی مدارس استان تهران تأکید کرد: 21 هزار کلاس درس در استان تهران نیازمند مقاوم سازی هستند که 7 هزار کلاس مقاوم سازی شده و 16 هزار کلاس همچنان غیرمقاوم به زمین لرزه باقی مانده اند.
فتحی اضافه کرد: با اعتبارات موجود آموزش و پرورش تنها امکان ساخت 100 مدرسه را داریم و باید در این زمینه از کمک خیرین و نهادهای غیردولتی کمک بگیریم.
وی افزود: با وجود تصویب قانون تغییر کاربری مدارس هیچ مدرسه ای از پارسال تاکنون به علت همکاری نکردن شهرداری تغییر کاربری نشده است و هیچ اقدامی برای 12 مدرسه ای که به شهرداری معرفی شده انجام نشده است.
فتحی گفت: اکنون استان تهران دارای 5 هزار و 300 مدرسه دولتی و غیردولتی با 70 هزار کلاس درس است که 2 میلیون و 50 هزار دانش آموز در آن تحصیل می کنند.