به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، به نقل از پایگاه خبری یورک الرت؛ محققان علوم پزشکی در دانشگاه آمستردام در هلند روشی ابداع کرده اند که با استفاده از آن می توان بیماری آلزایمر را با دقت بالایی، پیش بینی کرد.
در این روش که در هلند بر روی دو هزار و 690 فرد سالخورده با موفقیت آزمایش شده است نوعی تست بینایی VAT انجام می گیرد که دو سال بعد نیز این تست دوباره بررسی می شود. به طور کلی کسانی که در تست موسوم به آزمایش کوچک وضعیت مغزی MMSE نمره پایینی می گیرند احتمال ابتلا به آلزایمر بالاست ولی این تست تاکنون، کارایی چندانی نداشته است.
اکنون محققان هلندی با استفاده از نوعی تست بینایی که با 12 کارت مخصوص انجام می گیرد در دو سال پس از انجام تست MMSE میزان احتمال ابتلا به آلزایمر را با درصد تشخیص بالایی پیش بینی می کنند.
محققان امیدوارند با استفاده از VAT درصد بیشتری از مبتلایان به آلزایمر را از قبل شناسایی، و درمان آنها را آغاز کرد. بر اساس آمارها، برآورد می شود حدود پنج میلیون و چهارصد هزار نفر در آمریکا به بیماری آلزایمر مبتلا باشند که هیچ درمانی ندارد ولی برخی داروها، قادرند شرایط قوای شناختی بیماران را کنترل کنند.
با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود. این مشکل بیشتر از همه در بخش حافظه و خاطرات خود را نشان می دهد. خاطره ها ترکیبی هستند از یادآوری دیده ها و شنیده ها و احساسات که برای یاداوری آن ها مغز نیاز به برقراری یک ارتباط پیچیده سلولی بین همه بخش ها دارد. به همین علت با بالا رفتن سن و کم شدن ترشح سروتونین در مغز، خاطره ها کمرنگ یا فراموش می شوند.
در بیماری آلزایمر، ترشح سروتونین به شدت کاهش می یابد اما این مسئله همیشه به علت پیر شدن سلول ها نیست.
سکته مغزی که باعث از دست رفتن بخشی از سلول های مغز می شود یا شوک عاطفی پس از دست دادن عزیزی می توانند خطر ابتلا به آلزایمر افزایش دهند. آلزایمر با از دست دادن حافظه کوتاه مدت، فراموش کردن آدرس ها و اسم ها آغاز می شود و کم کم تا آنجا پیش می رود که فرد حتی راه بازگشت به خانه را فراموش می کند. بیماری آلزایمر متاسفانه درمانی ندارد اما می توان از پیشرفت آن جلوگیری کرد.