به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه، صدها تن از دانش آموزان مدارس غیردولتی نیکاراگوئه به اتفاق والدین خود روز سه شنبه در ماناگوا پایتخت این کشور تظاهرات کردند.
تظاهرکنندگان اجرای عدالت را در خصوص مرگ پنجاه و سه نفری خواستار شدند که در تظاهرات ضددولتی یک ماه گذشته در این کشور جان باختند.
دانش آموزان که بسیاری از آنها به اتفاق پدر و مادرهای خود در تظاهرات شرکت کرده و لباسهای متحدالشکل آبی و سفید رنگ پوشیده بودند، در خیابانهای پایتخت شعار "عدالت، عدالت" سردادند.
این تظاهرات ضددولتی در آستانه یک گفتگوی ملی که با هدف پایان دادن به بن بست سیاسی این کشور آمریکای مرکزی برنامه ریزی شده است، برگزار شد.
آلوارو کونرادو پانزده ساله جوانترین قربانی خشونتهای یک ماه اخیر در نیکاراگوئه است که در حمله نیروهای پلیس به تظاهرکنندگان کشته شد. این نوجوان که در یک مدرسه ژزوئیتها در ماناگوا درس می خواند، در حالی توسط پلیس کشته شد که قصد داشت برای دانش آموزان و دانشجویان معترضی که در محاصره نیروهای پلیس بودند، غذا ببرد.
در شهر ماتاگالپا در شمال نیکاراگوئه نیز تظاهرات ضددولتی برگزار شد و درگیریهایی نیز میان معترضان و نیروهای پلیس روی داد. به گفته منابع آگاه، در این درگیریها دست کم سی و پنج نفر زخمی و ده نفر نیز بازداشت شدند.
در شهر ماسایا در جنوب نیکاراگوئه ماموران پلیس ضدشورش به طرف تظاهرکنندگان که قصد حمله به یک سوپرمارکت را داشتند، گاز اشک آور پرتاب کردند. یکی از ساکنان شهر اعلام کرد نیروهای پلیس برای متفرق کردن معترضان از سلاح گرم نیز استفاده کرد. این شهروند ماسایا درباره شمار زخمیها اظهار بی اطلاعی کرد.
روز گذشته علاوه بر تظاهرات ضددولتی در شهرهای بزرگ نیکاراگوئه، بسیاری از محورهای مواصلاتی نیز در نقاط مختلف این کشور توسط معترضان مسدود شده بود.
سازمان دیده بان حقوق بشر از اعضای سازمان کشورهای آمریکایی خواسته است با اعزام یک هیئت از کمیسیون حقوق بشر این سازمان به نیکاراگوئه به منظور تحقیق درباره خشونتهایی که نیروهای امنیتی و پلیس این کشور بر ضد معترضان مرتکب شده اند، موافقت کند. گوستاوو پوراس رئیس مجمع ملی نیکاراگوئه نیز از تشکیل یک کمیسیون دایمی متشکل از شخصیت های این کشور به منظور تحقیق و بررسی جزئیات حوادث خشونت بار اخیر در این کشور خبر داده است.
قرار است روز چهارشنبه با میانجیگری کنفرانس اسقفهای نیکاراگوئه، گفتگوی ملی در این کشور آغاز شود تا بلکه راهی برای برون رفت از بحران کنونی پیدا شود.
دانیل اورتگا رئیس جمهور نیکاراگوئه و همسرش روزاریو موریو برای شرکت در این گفتگوها ابراز تمایل کرده اند.
اعتراضات مسالمت آمیز دانشجویان نیکاراگوئهای بر ضد اصلاحاتی که دولت در نظام بازنشستگی مد نظر قرار داده است، خیلی زود به یک جنبش سراسری تبدیل شد که دانیل اورتگا رئیس جمهور این کشور را به مصادره قدرت متهم می کند.
اورتگا از سال هزار و نهصد و هفتاد و نه تا هزار و نهصد و نود قدرت را در نیکاراگوئه در دست داشت و سپس در سال دو هزار و هفت به ریاست جمهوری نیکاراگوئه دست یافت. اورتگا در گذشته فرمانده یک گروه چریکی بود که در انقلاب ساندینیستی نیکاراگوئه در سال هزار و نهصد و هفتاد و نه نقش مهمی ایفا کرد. وی در انتخابات ریاست جمهوری اخیر نیکاراگوئه با اختلاف زیادی نسبت به رقبای خود به پیروزی رسید؛ اما احزاب و گروههای مخالف این انتخابات را نمایشی مضحک توصیف کردند.
اعتراضات به دولت اورتگا از زمانی آغاز شد که چندین حزب و گروه مخالف که از انتخابات سراسری نیکاراگوئه کنار گذاشته شده بودند، نتایج این انتخابات را زیر سوال بردند و ضمن انتقاد از نبود ناظران بین المللی در انتخابات کشورشان حزب حاکم را به دستکاری در نتایج انتخابات به نفع اورتگا متهم کردند.