به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، دولت انگليس براي دومين بار، درخواست رواديد خواهر زاده «سرگئي اسکريپال»، جاسوس دوجانبه را که در انگليس مسموم شده بود، رد کرد.
به نوشته تارنماي روزنامه اينديپندنت، سخنگوي وزارت کشور انگليس اعلام کرده است: درخواست رواديد «ويکتوريا اسکريپال» (Viktoria Skripal)، به علت عدم تطابق درخواست وي با مقررات ورود به انگليس، رد شد.
«ويکتوريا اسکريپال» در ماه آوريل سال جاري نيز براي دريافت رواديد انگليس اقدام کرد اما به همين علت، درخواستش رد شد.
«سرگئي اسکريپال» 66 ساله، افسر سابق روسيه و جاسوس دو جانبه روز يکشنبه 4 مارس برابر با 13 اسفند 1396 بنا بر ادعاي رسانه ها و مقامات انگليس در شهر سالزبري اين کشور مسموم شده است.
پليس انگليس اعلام کرد: اسکريپال و دختر 33 ساله اش را در حالي که بيهوش روي نيمکت پارکي در شهر سالرزبري در جنوب انگليس يافته اند به بيمارستان منتقل کردند و سپس دولت انگليس اعلام کرد: عامل اين مسوميت گاز اعصاب نويچوک بود که در محوطه خانه اسکريپال بيش ترين ميزان آن رصد شده است.
حدود دو ماه پيش، وضع جسماني «يوليا اسکريپال» دختر جاسوس روس تبار بهبود يافت و وي از بيمارستان مرخص و به محلي مخفي منتقل شد. رسانه هاي انگليسي گزارش دادند وي مايل نيست دختر عمه اش ويکتوريا را ملاقات کند. از زمان اعلام مسموميت جاسوس دو جانبه، دولت و رسانه هاي انگليس، دولت روسيه را مسئول اين مسموميت معرفي مي کنند.
پس از انتشار اين خبر سفير روسيه در لندن با رد اتهام دست داشتن در مسموميت اسکريپال و دخترش اعلام کرد: از مقامات انگليس خواسته است مستندات خود را ارائه و يا اجازه دهند کميته اي حقيقت ياب ادعاي لندن را بررسي کند اما وي گفت: لندن نه اسنادي ارائه کرده و نه حاضر شده است در اين باره با مسکو همکاري کند.
«الکساندر ولاديميروويچ يا کوونکو»، سفير روسيه در انگليس همچنين گفت: او از شماري از سفراي کشورهاي اروپايي که در اقدامات ضد روسي با لندن همکاري کرده اند پرسيد آيا لندن سندي مبني بر دست داشتن مسکو در اين ماجرا ارائه شده است که آنان گفتند سندي به آنان ارائه نشده است .
روابط لندن- مسکو که ماه هاست با چالش همراه شده، با اين پرونده حادتر شده است. پس از اين که لندن از 23 ديپلمات روس خواست ظرف يک هفته خاک انگليس را ترک کنند، مسکو هم بلافاصله با واکنشي شديد تر، علاوه بر اخراج 23 ديپلمات انگليسي يک کنسولگري و يک مرکز فرهنگي انگليس را نيز در روسيه تعطيل کرد.
در تداوم تنش ها، آمريکا در همراهي با انگليس، شصت ديپلمات روسي را از خاک آمريکا اخراج کرد و مسکو نيز با اقدامات متقابل شديدتر آن را پاسخ داد. اعضاي اتحاديه اروپا در موضع ضد روسي يکپارچه عمل نکردند، در مجموع شماري از کشورهاي اروپايي و آمريکا از حدود 130 ديپلمات روس خواستند خاک اين کشورها را ترک کنند که البته مسکو نيز اقدام متقابل کرد.